Mot nya PB

Ca 38 timmar kvar...

Jag är medveten om att allt kan hända på 42,195 km, men jag ställer mig på startlinjen väldigt taggad, utan smärta och med en hög målsättning. Det är inte ofta man kan säga att förutsättningarna såhär 1,5 dygn innan är precis som de borde. Frågan är om det/ jag kommer hålla hela vägen? Jag hoppas såklart det! Förra året när jag sprang mitt första marathon ställde jag mig på startlinjen med andra förutsättningar. Jag var skadefri, men hade varit skadad, men jag hade aldrig sprungit distansen tidigare så jag hade inget att jämföra med och det var svårt att sätta upp en bra målsättning. Jag skulle "bara" springa och ha kul. Det gjorde jag och det gick bra då och jag sprang in på 3 h och 11 min. Nu är det dags för mitt andra marathon. Jag vet precis vad jag har för målsättning och jag vet att det kommer göra ont. Fruktansvärt ont i slutet, men det är värt allt för det roliga tar helt klart över. Jag har min underbara familj, vänner och hemmapubliken som är där och hejar och peppar fram mig.

Jag är inte speciellt nervös, lite pirrig är jag såklart men jag älskar ju det här! jag känner mer den känslan att jag så gärna vill lyckas springa bra. Det är på hemmaplan och marathondistansen springer jag så sällan. Jag har ju laddat för det här i ett år nu. Det ska bli så kul på lördag och det känns skönt att veta att jag inte kan göra mer nu. Jag gjorde min sista träning idag, bara ett lugnt pass på 45 min, det kändes bra och innan dess har träningen fungerat som den ska. Den största skillnaden mot förra året är att jag fått in fler långa tröskelpass och några fler långpass. Om det givit något resultat får vi svar på...på lördag.

Jag kommer mest ta det lugnt imorgon, ladda med lite extra mat och vätska. Den obligatoriska dagen innan lopp pizzan kommer självklart intas imorgon kväll.

Är ni i närheten av Helsingborg så tveka inte att komma och heja på alla löpare som springer både maran och stafetten. Fint väder är utlovat och en härlig folkfest, nu kör vi!

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.