Kontorit enligt VD

Oslo - har inte discofredag

Som träningsmänniska söker en träningsmöjligheter även på resa. Ofta är det ett rätt kul sett att upptäcka platser. Som när jag jagades av en tjädra schäfer i en snöblaskig novemberpark i Litauen. Lr som när jag, löparsmal och iförd simbrallor (hade tagit fel "tights") maxade det stackars löpbandet i ett testosteronstint källargym i Finland. Nu är det Oslo marathon och jag körde mitt fredagsgym bredvid hotellit.

I Sverige har vi ju disco-fredag. Kl 17-19 är gymmen knökade av oss som står och pumar arslen, ben och överkropp för att bli vårt snyggaste för kvällen. Om man, som jag, oftast gymmar mitt på dan är det en helt overklig känsla. Det är ju folk överallt. En helt annat stämning. Det smäller och är trångt. Det är så tydligt att fredagskvällen börjar här.

Men nu är jag alltså i Oslo. Våra samarbetspartners här har sagt att det är en myt att normän är så hurtige. Det är bara en ytterst liten elit som håller nivån uppe. Sånt där tror man ju inte föränn man ser det. Som nu. Klockan var mitt i värsta discofredagen när jag klev in. Lite osäker, sådär som man är, första gången. Var ställer en skorna och vem äger vad här inne? Mmm...det var just det vem?

Lokalen var bland det fräschaste jag sett. Kakel, snygga väggar och t.om. sköna soffor. Maskiner flång nya. Såg nästan orörda ut. Å det kanske de var. För satan i gatan vad tomt det var. Nån tanig kille gick på ett av de tio löpbanden. En tjej på en crosstrainer och en annan på en spinningcykel. Hörnet med fria vikter helt tomt. Stakmaskinen stilla. Speglarna vid funktionella övningar fick spegla sig själva. Endast ett par män rörde sig runt och såg mest ut som de var engagerade i att byta om.

Att min löpar/brottarkropp är den mest tränade på ett gym hör sannerligen inte till vanligheterna. Å tyvärr, så säger det nog mer om de andra än om min hårfria lekamen. Damn alltså. Norge. Helt utan att vara dömande. Vad gör ni en fredag innan krogen?

(nu; snabbdusch och ut på byn :)

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.