RunTobyRun!

Ser fram mot Den Långa Vägen Tillbaka

Fem veckors hosta – och så en inflammerad gallblåsa på det och väntan på operation. Nej, 2015 blev verkligen inte det löpår jag hade hoppats på. Och om uppförsbacken kändes tung redan efter all denna hosta – som fortfarande inte gett sig – så blev den riktigt brant igår när jag fick min ”dom” efter två dagars undersökningar på sjukhus: min gallblåsa ska bort.

Första anfallet trodde jag var matförgiftning, andra kändes inte bra och även om det nu blir några veckors väntan på mitt livs första operation – och då är jag ändå snart 48 – så känns det bra att ha fått svar på varför jag mått dåligt. Och jag fick verkligen fantastiskt bra hjälp på SUS i Malmö och behövde bara vänta 6 minuter (!) på akuten innan de satte igång. Stort tack!

ddsfa

Våra danska vänner säger inte höst utan ”efterår” (precis som våren är ”förår”), vilket indikerar att det är sommaren som är året, det vi lever för och lever av. Men är det något jag uppskattar med det svenska klimatet så är det just att vi har tydliga årstider och ju tydligare desto bättre. Jag gillar inte när det är fyra månader i olika nyanser av grått och med äckligt skånskt pissregn på tvären. Jag gillar när det är sommar, förstås, och våren när allt knoppas och slår ut. Jag gillar klara, fina höstdagar och när det är riktig vinter. Som den härliga dagen i vintras (se bilden) då det trots snö och kyla var snudd på magiskt att snöra på sig skorna och ge sig ut.

Visste jag dessutom att snön skulle ligga kvar ett par månader så skulle jag förstås gräva fram mina gamla skidor, eller köpa ett par nya. Vi hade en sån vinter för 5-6 år sedan men statistiskt lär den dröja så löpingen duger bra för mig och när den här sabla hostan väl ger sig ska jag försöka ge mig ut på en lätt morgonrunda, ett varv runt byn eller så (2.4 km). Det kommer säkert att bli som Bambi på hal is och egentligen gillar jag inte att löpa på tom mage, men som det är nu så är jag mindre öm i magen när jag vaknar än på kvällen så det är värt ett försök.

Ser fram mot Den Långa Vägen Tillbaka. Snart kommer jag!

RunTobyRun!
Läs bloggen i sin helhet med bilder, statistik etc på www.running.tobycat.se

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.