The Runners Convention – En sammanfattning

Det känns i kroppen att det var något fler pass under gårdagen än en vanlig dag. För igår var ingen vanlig dag utan det var dagen som den första upplagan av The Runners Convention gick av stapeln och träningsvärken har spridit sig i större delar av kroppen. Tänkte att jag skulle försöka mig på en lätt liten sammanfattning av min dag.

12032925_926889437371344_1536866700810054536_n

Tidigt på lördag morgon ringde klockan och efter en natt med ganska mycket sömn, jag är nybliven tvåbarnsfar :), så var det en pigg kropp som hoppade ur sängen. En lätt frukost och jag tog min allt för stora träningsväska, råkade nog ta med mig några par skor för mycket, och hoppade in i bilen. 50 minuter senare var jag framme vid Askims Badmintonklubb och såg direkt det stora intresse som det här eventet har dragit till sig, det var löpare så långt ögat kunde se, eller nästan i vart fall. Parkeringsplatserna fylldes på fort och ett lämmeltåg av träningssugna tog sig in i hallen.

12107879_931310603595894_1676512725056664743_n

Innanför dörrarna tog arrangörerna emot med en glädje och energi som smittade av sig, det kändes att det här blir en bra dag! Efter incheckning och utdelning av biljetter till de pass jag anmält mig till så tog jag mig upp till omklädningsrummet och lyckades efter lite möda välja rätt skor och rätt tröja ??

Först var det samling i den stora hallen, där det även fanns en hel del intressant från utställare från Salming, Solvikingarna, Gococo, GoActive, Spring, Safe Education, RS Gruppen och Mighty Sport. Under den inledande samlingen presenterades dagen med bra att veta info och en snabb presentation. Där hanns även med en mental uppladdning som Lhina höll i. Med ryggsäcksmetaforen blev vi förberedda för dagen vilket var en riktigt bra start.

IMG_2184

Mitt första pass blev därefter Yoga for Runners – Move in balance med Sara Ivarsson. Under en timme fick vi göra riktigt bra övningar som kändes riktigt bra för en löpare. Den stora behållningen för mig från det passet var dock att hon berättade lite mer kring hur andningen påverkar oss och hur yoga påverkar de små detaljerna i vår kropp. Jag försöker köra 1-2 yogapass i veckan hemma och det märks ganska fort skillnad i framförallt hur smidig jag är och nu ska jag nog kunna få till andningen också.

12074646_931498176910470_263384344549164140_n

Direkt efter yogan var det dags för ett trailpass med Markus Torgeby. Det var en ganska stor grupp som samlades för att delta i passet och efter att transportlöpt på lite asfalt så var vi ute i terrängen. För mig som erfaren traillöpare så var kanske inte behållningen av passat så stor. Det var en del köbildning och tempot var lite lägre, men det bör det å andra sidan va för att alla ska ha en god chans att hänga med. Det var ändå ett trevligt pass med väldigt god stämning och Markus delade med sig av flera bra konkreta tips som jag tror många kan ha nytta av.

IMG_2213

Efter trailpasset var det lunch och nu var jag riktigt nöjd över att ha tagit med mig några extra par skor, har du sprungit över en blöt mosse någon gång så vet du hur skorna kan lukta därefter. Det var en effektiv lunchutdelning där alla försåga med mat, dryck, kaffe och goa kokos- och kakaodesserter.

Uppladdad igen så var det efter lunch dags för Overcome your running treshholds med BG Nilensjö. Det märktes direkt att BG Nilensjö var van att coacha andra då det snabbt infann sig en trygg och skön känsla över att ge sig iväg på passet. Vi tog oss ner till Säröbanan som sträcker sig längs med havet från Askim ned till Särö och efter en lagom snabb uppvärmning delade vi in oss i olika grupper efter vår förmåga för att i mindre grupper köra ett 3 km tröskelpass. Jag placerade mig i den näst snabbaste gruppen och det var skönt att köra på lite stabil fart och känna att kroppen svarar riktigt bra just nu. Jag kunde bara inte låta bli att koppla in tävlingsdjävulen på sista kilometern och öka tempot men det kändes riktigt bra! Efter en kort uppsamling och applådering av oss själva så tog vi oss tillbaks till basen för att få ner pulsen och byta till lite torrare kläder inför nästa pass.

IMG_2206

Nu var det dags för ett lite lugnare pass men ändå något som kändes. Run your brain hette passet med Björn Foghammar från Life Kinetics och det var lite annorlunda träning mot vad jag brukar göra. Björn började med att tydligt berätta vad Life Kinetics innebar och kortfattat så är det träning för hjärnan där du utmanar och bryter hjärnans mönster för att utveckla hjärnan och skapa fler kopplingar. Svårt att förklara men läs mer på deras hemsida om du är intresserad. Vi jobbade med små bollar som vi med hjälp av lätta kommandon skulle kasta till varandra och fånga med en viss hand vid ett givet kommando. Övningarna byggdes hela tiden på med ytterligare rörelser som att exempelvis att flytta på en fot åt ett visst håll samtidigt som bollen fångades med en specifik hand. Det var inte helt lätt i slutändan och roligt var det!

12088271_931262393600715_3791254189477522218_n

Nu började dagen närma sig sitt slut och det var dags för fun run! På det passet deltog flera av de som hållit pass under dagen och med mycket pepp så började BG Nilensjö med ett skönt löppass där styrka var invävt med olika typer av övningar utefter vägen. Det fylldes på med diverse hinder, upphopp, armhävningar, parövningar med mera och mycket av dagens träningsvärk kommer nog därifrån. Väl tillbaka vid basen tog en kul intervallövning vid, följt av en parstafett.

IMG_2217

Nu var de allra flesta något slutkörda efter en lång dag och inne i den stora hallen tog relaxen vid. Det släcktes ned något i hallen och det blev lite tid till nedvarvning och avslappning. Och så knöts säcken ihop med ryggsäcksmetaforen som återigen fungerade bra och som blev ett bra avslut.

 

Sammanfattningsvis så var hela upplägget riktigt bra och hela dagen flöt på som på räls. Organisatoriskt så hade man inte missat något, även om det så klart finns utvecklingspotential på vissa områden. Och utveckla det hela kommer man säkert göra för nästa år kommer The Runners Convention tillbaks! Kul tycker jag och jag kommer givetvis att boka in det. Stort tack till arrangörerna som spred glädje och pepp runt omkring sig och som såg till att alla fick den bästa hjälp man kan tänka sig!

Inlägget The Runners Convention – En sammanfattning dök först upp på Traillöparen.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.