Oktober 2015 - En månad fullspäckad av fotbollsturneringar

I ett fotbollsland som Sverige är det mer en regel än ett undantag att det varje år spelas hundratals fotbollsturneringar för barn och ungdomar. Självklart är det viktigaste för ansvariga föreningar att arrangemanget av en cup resulterar i återkommande cuper framöver, samtidigt som det även bidrar till att sätta föreningen på fotbollskartan. Det må finnas en hel del turneringar som håller igång under sommarmånaderna, men även hösten bjuder på ett fullspäckat schema för många ungdomslag, speciellt oktobermånad.

E-handelsföretaget Quickplay som specialiserar sig på sportutrustning samarbetar med flera föreningar i samband med olika ungdomsturneringar i fotboll som spelas i Sverige under oktober. Det bjuds bland annat på ett aktivitetsområde där åskådare kan hänga under pauserna och även få något att äta. De har tidigare även varit med på Gothiacupen, Arvika Cup och Märsta Games.

Inför de stundande cuperna kanske du vill lägga in lite extra tid på olika fotbollsövningar utanför träningarna. Det finns gott om träningsredskap fotboll som du kan få tag på antingen ute i butikerna eller på nätet. Ett nödvändigt redskap som alla borde ha är en rebounder, även kallad fotbollsvägg eller fotbollstrampolin. Med hjälp av reboundern kan du bland annat träna på bollkontroll och passningar. Det går lika bra att göra det ensam såväl som med en kompis. Du kan köpa Quickplay rebounder för att träna fotboll när du har lite tid utanför de ordinarie träningarna. Det finns även andra fotbollstillbehör som kan komma väl tillhands under din träning.

Ekebycupen

Denna cup arrangeras av föreningen Upsala IF ungdomsfotboll, som är baserade i Uppsalaområdet. Den återkommande cupen sker alltid kring månadsskiftet av september och oktober och riktar sig mot pojkar och flickor i 6-12 årsåldern. Över 80 lag deltar årligen.

Under 2015 började matcherna spelas den 3 oktober. Man spelar på gräsplaner vid Ekebyvallen och Ekebydalen. Vad gäller upplägg får varje lag chans till att spela åtminstone tre matcher under cupens gång. De lag som spelar 7-mannaspel börjar först med gruppspel för att sedan gå vidare till finalmatcherna där vinnaren koras. De som däremot är födda från och med 2005 får endast spela i gruppspelsmatcher där ingen vinnare utses.

AVARDA Oktoberpokalen

En av de mest populära cuperna i Stockholmsområdet är AVARDA Oktoberpokalen. Varje år är det cirka 200 lag som deltar i denna cup. Något som många verkligen ser fram emot att spela. Arrangören är FC Djursholm och alla matcher spelas bland annat vid Djursholms IP och Stockhagens IP på antingen naturgräs eller konstgräs.

Under cupen 2015 är det pojkar och flickor födda mellan åren 03 till 06 som spelar. Det finns dessutom flera nyheter för i år. En av dem är det nya namnet på cupen. AVARDA, ett företag som riktar in sig på betaltjänster för e-handlare, är numera titelsponsor för cupen. Det är även första gången FC Djursholm har en sådan sponsor.

Något annat som är nytt för i år och värt att nämnas är att man infört prov för klasserna F10, F11 och F12 på tjejsidan. Anledningen till detta är för att det ska resultera i att det spelas mer jämna matcher i dessa klasser.

Söder om Söder Cupen

När höstlovet kommit igång blir det dags för denna cup som spelas den 24-25 oktober i år. Pojkar och flickor i åldrarna 9, 8 och 7 år är välkomna att delta i cupen. Matcherna spelas vid Kärrtorps IP på nylagda konstgräsplaner. Med främst tunnelbana som transport blir det lätt att ta sig hit för många lag som är baserade i Stockholmsområdet.

Bagarmossen Kärrtorps BK står bakom arrangemanget. Det blir en chans för spelare födda -08 att få prova på att spela matchspel, medan de som är födda -06 får spela 7-mannaspel. Oavsett vad som spelas får alla deltagande lag delta i minst fyra matcher. Det gäller att vara ute i god tid med anmälan då flera av klasserna var fullbokade tidigt inför cupen.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.