Bästa julklapparna till fotbollsfans

Till den som är fotbollsintresserad kanske du skulle vilja ge något i julklapp som är relaterat till sporten. Något som alla kan ha råd med då dessa presenter finns i alla prisklasser.

Prenumeration till fotbollstidning
Vilket fotbollsfan gillar inte att hålla sig uppdaterad om det senaste inom fotbollsvärlden? För den som vill djupdyka i längre reportage eller intervjuer med spelare är det här den perfekta julklappen, i alla fall i fotbolls julklappar mätt. Två exempel på tidningar är FourFourTwo som fokuserar på Premier League och svenska Offside.

Den officiella FIFA-bollen
Visst kan det fungera med att ge bort en kopia, men inget slår upplevelsen att få den senaste officiella matchbollen från FIFA i julklapp. Förmodligen kommer den att få en hedersplats på en av hyllorna i vardagsrummet, eller så kommer den att användas lika flitigt som vilken boll som helst.

Väggdekaler
Något annat i julklappstips fotbollsintresserad släkting är en väggdekal. Är Cristiano Ronaldo favoritspelaren, eller Messi? Varför inte skaffa en väggdekal av en fotbollsspelare i naturlig storlek? Något som utan tvekan kommer att gå hem hos fotbollsfans. För vem vill inte somna om på kvällen med sin idol precis i närheten?

Posters från Richard Hinks
Det här är lite av en annorlunda men rätt så kul present. De flesta av oss gillar att minnas stora fotbollshändelser genom att titta på YouTube-videor. Både lätt och tillgängligt. Ibland finns det dock mer kreativa och dessutom roligare sätt att få göra detta på. Den engelske illustratören Richard Hinks har använt sig av linjediagram för att återskapa de mest kända fotbollshändelserna. Linjerna representerar spelarens rörelser på planen och hur bollen förflyttas. Endast två färger används för varje poster, vilket skapar en enkel och fin effekt. Det finns allt från Maradonas århundradets mål till James Rodrigues välkända mål mot Uruguay under VM 2014. Så det här är en perfekt present till fotbollsintresserad som gillar inredning.

En mössa och andra accessoarer
Har du ont om pengar är en mössa ett bra alternativ. Det finns gott om mössor att hitta både ute i de vanliga sportbutikerna och på nätet. Dessutom är det ett bra sätt att hålla sig varm under kalla matchkvällar. Andra accessoarer som kan vara av intresse är mobilskal, kalendrar, glas och halsdukar.

Spelet FIFA 16
Detta populära spel från EA Sports uppgraderas med en ny version varje år. I den senaste versionen får spelaren bland annat tillgång till både nya och uppdaterade spelfigurer, hundratals olika publikljud som är inspelade från riktiga fotbollsarenor och ett fulländat sändningspaket för Bundesliga. Behöver vi säga något mer?

Fotbollsredskap
Fotbolls träningsredskap till den som tränar fotboll. Ett stort plus för den som vill maxa ut sin träning även utanför fotbollsträningarna. Du kan till exempel köpa fotbollsmål eller en spot rebounder. Man kan säga att en rebounder är den bästa presenten till fotbollsälskare. De fungerar som en fotbollstrampolin där fotbollen automatiskt studsar tillbaka så fort den nuddat nätet. Den hjälper främst spelaren att träna på bollkontroll och passningar. Dessutom går det lika bra att spela själv som tillsammans med andra.

Alarmklocka i form av en fotboll
Behöver vi säga något mer? Det blir självklart roligare att vakna på morgonen när man får vakna till åsynen av en snygg fotbollsklocka.

Säsongsbiljetter
Slå på stort och skaffa säsongsbiljetter till favoritlaget som en julklapp till pojkvän. Han kommer definitivt att bli för evigt tacksam, och ha förstånd nog att ta med dig på matchen.

Spännande biografer
Det råder lite askungekänsla när man får läsa om en fotbollsspelares start i karriären och hur de har blivit till den stjärna de är idag. Det är dock alltid lika kul att läsa och inspireras. Utöver detta återupptäcker man än en gång alla anledningar till att alla älskar fotboll. Zlatans biografi ”Jag är Zlatan” kan inte ha undgått någon vid det här laget, och är något som borde läsas. Silent Night av Stanley Weintraub är en annan bok som är av en lite mer dyster karaktär. Den välkända historien utspelar sig under första världskriget då tyska och brittiska soldater under jultid upphörde med att slåss och spelade fotboll istället.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.