Ny jogg-blogg här

 

Hej. Rebecca heter jag. 24 år ung.

Jag har startat blogg efter blogg efter blogg efter blogg. Och lika många gånger tagit bort den. Ni vet, man tänker; varför i fasen skulle någon vilja läsa det jag skriver? Det är BIG NO att tänka så. Och sen är det inte alltid det en blogg är till för. 


Den här bloggen skall vara som min träningsdagbok. Jag har alltid skrivit för hand i en sån där fin liten kalender. Men ni ska se hur mina kalendrar ser ut.... det är bara ett evigt kladd och trassel. 34875623409309 bokstäver som skall rymmas på några centimeter. Så då får jag köpa en större kalender. Och större väska att bära den i.. Nej, det går ju inte det här.

Jag gillar att springa. Gärna långt. Det är väl därför jag valde just jogg.se som portal. Visserligen gillar jag också att boxas, cykla downhill, klättra, vandra och sånt där också. Men att just springa är min största grej. Det som ligger mig varmast om hjärtat, som man brukar säga.  

Jag har sprungit några lopp. 
BUM 45 
Keb Classic fjällmarathon
Risveden terräng
Sandsjöbacka winter marathon
Lights in Alingsås
Nääsloppet
Vårruset

Och nästa race är Sandsjöbacka winter marathon igen. 44 km. Förra året skadade jag höften efter halva sträckan och fick gå i mål på den sämsta tiden av alla. Tiden skiter jag väl i egentligen, men att komma sist är jobbigt. Det fina med löpning är ju att det inte står några elaka människor och pekar på en och skrattar även när en kommer sist, de står och hejar och ger en klappar på axeln och i bästa fall ett gäng kramar. Det är fint. 

I år har jag en annan strategi. En plan. Innan har jag liksom bara sprungit och tänkt att det löser sig säkert. Och det har det ju gjort i de flesta fall, kroppen är fantastisk på det sättet! Men jag vill ju hålla och jag vill ju vara stark, så nu har jag gjort ett schema med varierad träning innan loppet. Jag blandar styrketräning, intervaller, lågintensiva distanspass, alternativ träning, promenader, medelintensiva pass, yoga etc. Det känns bra och det kommer att bli awesome! 

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.