Mot nya PB

Full fokus mot säsongen 2016

Jag är otroligt fokuserad, målmedveten och taggad inför säsongen 2016. Jag har en bra känsla. Det ska bli året där jag tar klivet mot betydligt bättre tider. Jag har haft 2 veckors vila och nu är jag äntligen igång igen.

Innan det är dags att prestera på tävlingar väntar den viktiga vinterträningen (den sk. uppbyggnadsträningen) och det är den som sedan kommer ligga till grund för mina prestationer nästa år och hjälpa mig att orka fokusera en hel säsong. Nu ligger det mycket fokus på att jag ska bli snabbare och starkare.

Jag hade möte med min tränare förra veckan där vi pratade om bra och mindre bra saker från detta år. Vi tog med oss det postitiva och gjorde en del förändringar inför kommande år. Det kommer självklart bli mycket uthållighetsträning, men med lite extra fokus på styrkan och snabbheten så tror jag att det finns en hel del att hämta för att ta nästa kliv i min utveckling och ytterligare steg mot mina stora mål. Jag delar gärna med mig mer om mina tankar och mål och hur mitt träningsupplägg kommer att se ut. I det stora hela kommer jag att träna mellan 7-9 pass/ vecka. Där kommer vara minst två fartpass, något långpass och två styrkepass. Utöver detta kommer jag köra tröskelpass/distanspass/andra typer av intervaller. För mig är det viktigt att lugna pass ska vara lugna för att ha full ork och kraft att ge allt på kvalitetspassen. Här har jag något att jobba med, men nu har jag insett att jag inte behöver bli trött på varenda pass. Även detta tror jag kommer vara en nyckel till bättre prestationer för min del. Min kropp kommer inte orka annars och det blir motsatt effekt och jag kommer få dålig återhämtning och eventuella skador.

Varje måndag har klubben ett lunchpass i inomhushallen med fokus fart! Jag var där idag och sprang 1*500 och därefter 5*150 m. Det låter inte mycket men oj vad det går att ta ut sig trots ett relativt kort pass. Det är precis sånna här pass jag behöver. Jag inbillar mig att jag inte har mycket fart i mig. Jag är dock snabbare än vad jag tror men det finns mycket att jobba med och jag är otroligt motiverad att förbättra mig.

Låt uppbyggnadsträningen börja på allvar nu för nästa år ska jag förbättra mig på alla distanser.

 

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.