Intervaller!

Kände mig ruskigt seg i morse, trots att jag vaknade av mig själv vid 7. Löpning på schemat på förmiddagen, men ville inte ta långpass idag eftersom det blivit en del sådana nu på senare tid. Först hade jag ställt in mig på backpass, men ändrade mig och bestämde att vad jag behövde var att få lite fart på fötterna.

Kände mig lite kymig på grund av för högt blodsocker, men det stabiliserar sig när jag motionerar, så drog på mig kläderna runt halv tio. Joggade bort till Nacka IP där jag aldrig sprungit förut (dumt egentligen, för jag har annars tagit mig bort till Björkhagens IP och dit är det betydligt längre...) och tog ett uppvärmingsvarv i lugn takt med lite löpskolningsövningar på slutet.

Ville inte ta i för hårt med tanke på foten, och att jag ännu egentligen bara kört lugnt tempo efter skadan (vill inte trasa vaderna igen...). Därför blev det denna variant, som trots att jag bävat lite för intervallerna var riktigt skoj! ca 150 m milfart, 100 m snabbt, ca 150 m återhämtningsjogg, repetera 10 gånger. Tog alla 100-metersintervaller på mellan 16-17 s vilket för mig är rätt snabbt! Det var kul att dra på lite, utan att känna att intervallerna tog död på mig. Nästa gång kanske jag kör 200-m intervaller istället.

Nerjoggen tog jag delvis genom skogen, så fick lite terräng också vilket var riktigt trevligt. När jag kom hem och stretchade utanför porten fick jag dessutom en liten överraskning. Inget konstigt all så här 22 december...

 

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.