Laddat liv - två vänner som tränar tillsammans

Äventyret har börjat

Efter drygt 30 timmars resande inklusive diverse mellanlandningar och en borttappad väska kom vi kl 01:00 fram till vår första anhalt på vår Sri Lanka resa, Adams Rock. Då detta är en topp man helst ska se i soluppgången var det bara att ställa klockan och snällt kliva upp 2h senare. Tillsammans med en miljard pilgrimer besteg vi sedan berget på drygt 1000 höjdmeter och 500 trappsteg. Vi frös, svettades och trängdes om vartatannat men när solen väl dök upp och vyerna uppenbarade sig var allt förlåtet. 

Dagen fortsatte sedan i samma märkliga mönster. Vi tog en taxi till Hatton för vidare transport med vad alla hade beskrivet som en fantastiskt pittoresk tågresa. Dessa alla hade uppenbarligen inte åkt tåg den 24:e dec, dagen innan julafton här… Svettigt, ohyggligt trångt, boskapstransport i dess värsta form. Men pittoreskt, nej! Efter 4,5 h lyckades vi i alla fall armbåga oss fram till fönstret, få en nypa luft och ta några bilder på det vackra landskapet som uppenbarade sig utanför. 

Väl framme i Ella checkade vi in på ett litet hotell, tog oss ner på byn för vår första ordentliga måltid på 48h och somnade gott strax innan 21:00. Imorgon fortsätter äventyret! /Miranda  

    
    
   


Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.