RunTobyRun!

Lager på lager

Så blev det vinter. Visserligen bara en handfull minusgrader, inte som i norrländska Nikkaloukta där kvicksilvret letade sig ner under minus 40. Och så ett tunt, tunt lager snö – i Ystad däremot (som ligger bara några mil bort) var det riktiga snödrivor och i mitt facebookflöde kunde jag se hur några stackare fick borsta och gräva fram sina bilar.

Men det slapp vi.

Att springa i kyla gör mig ingenting, även om kylan här oftast består av en isande vind. Tre minus på termometern, minus 14 i ”real feel” och det är klart att det biter i kinderna men det gör inget så länge jag håller öronen varma.

Finns många teorier om hur man ska klä sig rätt för att träna i kylan och jag har ingen patentlösning – men jag gillar att klä mig i flera lager och klär mig hellre för varmt än att riskera att frysa (”du klär dig alltid för varmt”, säger K).

När de tunna löparvantarna börjar kännas för kalla så tar jag på mig ett par varmare och en extra tröja. Gärna dubbla strumpor också eftersom moderna löparskor släpper in luft fram och det lätt blir i kallaste laget.

I dag hade jag planerat för ett långpass om 15 km i 5:30-tempo men kroppen kändes seg och motvinden på den andra långrakan tog på krafterna så jag stannade efter en mil (54:22 = inom min ”måltid”). Vilade en stund och tog det sedan lite lugnare i 4.5 km så det blev en respektabel runda i alla fall, även om det gick långsammare än jag hade hoppats.

Men så är det ju – det går ju inte alltid som man tänkt och då måste man vara beredd att ombestämma sig och rätta sig efter dagsformen.

RunTobyRun!
Inget skryt - bara löpning. Läs bloggen i sin helhet på www.running.tobycat.se!

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.