Långhelg! :D (Borås hinderbana)

Jag börjar Skärtorsdagen med en 12km löpning i underbart väder. Tror att ledigheten som komma skall kommer formas efter morgonens pass!

Morgonlöpning när den är som bäst!

När arbetsdagen slutar är det direkt till kanot-lagning och därefter gymmet med Älsklingen. Allt enligt mina önskningar. Fredagen kommer troligen spenderas med mer kanot-lagning, träning, innebandy och massa mys.

Jag har planerat in ett besök på lördagen på Borås hinderbana som jag faktiskt uppskattar som "bäst" i närheten av Alingsås. Hindren är inte jätte utmanande, men distansen, banans placering och det faktum att den är gratis är avgörande. Sedan vi förlorade vår tuffa och fantastiska bana i Alingsås, Lejonberget så får man ta vad man får.

Banan kan vara en perfekt nybörjarbana likväl en utmanande bana för den vane. Då säsongen börjar närma sig för min del tänker jag köra ett stenhårt 8km-pass. Tanken är att köra vanlig löpning 2km "uppvärming" 4km runt, runt, runt, runt och sedan 2km nervarvning. Jag hoppas att det hela tar ca. 1h. Då målet för årets 8km-lopp är att ligga under 1h och 9min så kan det vara dags att känna på distansen tillsammans med hinder. Hindermängden blir hög men svårigheten är ju ganska låg istället. 20 hinder per varv (hoppar över "linbanan" som inte funkar så bra) blir säkert 10 varv eller något för att nå 4km. Vi får se.

Söndagens planer är ju den årliga Påskapaddeln*, är inte vädret för dåligt så kör vi på, annars blir det i vanlig ordning träningsfokus. Löpning kommer, vad som än händer ske på morgonen innan paddlingen.
*Påskapaddeln - en dum idé där kanoter paddlas i strömmande/forsande vatten, kaos brukar utbryta.

 

Tills nästa gång

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.