Det där med att vara långsammast på en träning

Det där med att träna intervaller. Jag och Hasse bestämde oss för att springa ner till träningen i Boulongern för att ansluta en stund med intervallträningen med klubben. Det visade sig vara 400 meters intervaller och jag kände direkt att det här skulle bli jobbigt. Klubben har upplägget att de långsamma startar och de snabba springer i kapp för att alla ska vara i mål ungefär samtidigt. Det innbär också att de långsamma får mindre tid att vila och få ner pulsen då de är sist i mål och staratar först. Nåväl jag startade och tog i för kung och fosterland som man säger, som långsam 6 minuter plus löpare är det inte lätt att vara snabb, men klockan visade 5 min tempo jag sprang och kände hur benen flög fram, jag sprang som om det var det sista jag skulle göra i livet, som om det inte fanns någon morgondag..... för att bli omsprungen efter typ 100 meter av tjejer som trippar fram på lätta fötter, som de var ute och promenerade.

Jag känner att jag vill lägga mig bakom en buske och spy, som att det inte finns någon kraft kvar och att lungorna ska sprängas, kommer sist in i mål så klart. Samma visa intervallen tillbaka i lätt uppförsbacke, det går tungt och jag kommer sist i mål. Kör en fortsatt jogg med Hasse, och inser plöstligt att de som var på träningen är män och kvinnor  som kallas för elitmotionärer, en av kvinnorna har medalj i senior SM, en annan har vunnit Åland maraton och männen har medaljer och priser i ett antal lokala tävlingar.

Ok, jag är långsam, det visar vid träningar som denna, samtidigt har jag redan vunnit över mig själv genom att bevisa att det går att springa med svag träningsbakgrund bara man vill. Jag kommer aldrig att vara en av de första över mållinjen, men jag kommer att vara DEN som tar sig över mållinjen. Om några veckor är det dags för Göteborgsvarvet, ska bli kul!

1 kommentarer till inlägget

Finndís A Kristinsdóttir
1969 • Gävle
#1
4 september 2016 - 18:58
Åh, vad jag känner igen det där. Det är tur att dom är så trevliga, annars skulle man aldrig stå ut!:)
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.