TEC100 2016: Några rader om det lilla jag minns av loppet.

Helgen innan start låg jag med feber och magont efter en musselmiddag. Magen fortsatte att trilskas under veckan och jag var inte alls säker på att jag skulle komma till start. På fredagen hade jag även tackat jag till en disputationsmiddag, vilket så här i efterhand kanske inte var optimal uppladdning. Natten till lördag, i vanlig ordning inför tävling, bjöd endast på ett par, tre timmars sömn. Allt detta sammantaget gjorde att jag inte hade några direkta förväntningar på loppet, ingen strategi eller målsättning, bara att ta mig framåt så länge det bara gick.

Redan efter ett par varv började mina alltför nyinköpta (och lite för stora) NB Leadville ställa till det; fötterna gled omkring i sidled och jag började även få riktigt ont i stortån. Var redan här övertygad om att det inte skulle gå vägen. Detta släppte dock under varv tre-fyra och jag bestämde att behålla skorna till klädbyte efter varv sju. Hamnade långa stunder i ett limbo där jag fick mala på i min ensamhet. Lyckligtvis hamnade jag i fas med en viss Torbjörn Wilson och vi körde ihop några varv av och till; mycket pratglad och underhållande vilket underlättade mycket (tack!). Han fick dessvärre problem och jag lämnade honom på varv åtta eller nio.

Vid ”halvtid” kände jag mig sliten värre men fick upp motivationen något efter kläd- och skobyte (Brooks Glycerin) och framförallt efter besök av familjen (som jag hade väntat på hela dagen).
De första tio varven gick riktigt fint men sedan började det gå trögt. Riktigt trögt. Fick nytt besök av familjen efter varv tio runt halvtolv. Pannlampan dog men som tur var hade jag packat ned en extralampa som räckte fram till varvning. Hade även missat att ställa ned gps-känsligheten i klockan så den stängde ned efter 145. Sedan började det regna. Fick en riktig motivationssvacka. Tog med musik ut på varv 12 och 13 men det hjälpte föga. Benen var helt döda och röven skinnflådd. När jag gick ut på sista varvet hade jag tänkt att haka på mannen med kvinnlig pacer som knep plats 16 men de försvann redan i första backen. Sista varvet var ingen vacker syn antar jag. Insåg att jag åtminstone skulle klara mig under 24 timmar och dessutom slå min tid från 2010 (23:08) och i det läget var jag rätt nöjd med det. Sista kilometrarna fick jag draghjälp av en man som var ute på sitt 12 varv; stort tack till honom. 22:02 får duga för den här gubben men nästa år siktar jag på att köra för guldspännet.

Bansträckningen jämfört med 2010 var betydligt trevligare; mer terräng och bara 14 varv. Om man bara kunde slippa de där hemska första 4 kilometrarna… 

Min strategi att småtrippa uppför alla backar fungerar bra, dock behöver jag bli bättre på utförslöpningen, och framförallt, att inte gå från 7min/km till 10min/km i ett slag.

Stort tack till Henrik Lowemark (som jag fick sällskap av några mil under sommarens HCU innan jag väggade vid 105) som supportade med flaskpåfyllning och jagade iväg mig från varvningsområdet när jag blev alltför bekväm vid buffén; ”Du vet att du kan äta i uppförsbacken va?”. Även en eloge till "varvningspersonalen" som gjorde ett strålande arbete med pepp och utfodring; tror aldrig jag har fått i mig så mycket mat som denna gång. 

Återhämtningen var dessvärre riktigt dålig. Kroppen känns okej (lite öm i knäna och trampdynor) men sömnbristen och illamåendet har varit jobbig. Lyckades endast sova 14 timmar från fredag till tisdag, främst på grund av ”pirr” i benen. Köpte magnesium igår och natten till onsdagen fick jag sju timmars sömn. Dessutom har aptiten kommit tillbaka. ”Success” som Borat skulle ha uttryckt det.

Nu är siktet inställt på Höga kusten i sommar (med Lida ultra som uppladdning).

Varvning TEC 100

3 kommentarer till inlägget

1975 • Ljusdal
#1
21 april 2016 - 11:43
Härligt att höra att du bet ihop och tuggade vidare! Grattis till ett bra lopp!
Staffan Blixt
1984 • Sickla
#2
21 april 2016 - 21:04
Snyggt! Då ses vi både på Lida och HCU, fina lopp!
1973 • Solna
#3
22 april 2016 - 08:36
Tack ska ni ha båda! Vi ses i spåren i sommar.
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.