Viktor Johansson PT

Laxaloppet 10 km - 41 sekunder på fel sida...

Laxaloppet 10km - 40:41

Gårdagens Laxalopp blev precis så jobbigt jag hade förberett mig på, så där äckligt jobbigt. Om jag skriver något annat så ljuger jag. 

Jag gick ut hårt direkt från start, precis enligt plan. Första kilometertiden landade på 3:42, kanske lite väl optimistiskt, men det är svårt att hålla igen så här vid start. Jag tog rygg på bland annat Kenneth Rolling, han är ju rutinerad när det gäller sådana här lopp. Första varvet gick bra, även om det var äckligt jobbigt.

image

Ut på andra varvet, fortfarande med ett leende på läpparna. När Emmelie, Ella och brorsans familj hejarop är det svårt att göra något annat..  

Men det var inte mer leende än så här. Det var fruktansvärt jobbigt men jag hade fortfarande mer att ge. Precis innan backen vid 7 km sprang jag förbi Kenneth och hittade en ny rygg att följa längre fram. Nu var det bara att bita i. Jag hade koll på klockan och jag började inse att det till slut skulle handla om några sekunder. Nu var det en kamp mot både smärta och klockan.

image

Jag vann mot smärtan men klockan rann iväg lite väl fort i slutet.  41 sekunder på fel sida, det är bara att fortsätta träna.

Här nedan har ni lite tider från loppet. Totalt landade jag på tiden 40:41 och på placeringen 43.. Nästan 10 minuter från segraren. (Jag fattar fortfarande inte hur det går till). Hela resultatlistan hittar du här

1 kommentarer till inlägget

Lars Lindefelt
1958 • Borlänge
#1
2 maj 2016 - 15:02
Varför så bråttom i starten? Den första km kostar ofta mer än den smakar om man går för hårt. En öppning runt 3:55-4:00 hade troligen varit bättre.
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.