Invägning och inmätning: 92,0 kg

Vägning startvikt

Jag kommer skriva ut min vikt i bloggen

Jag bestämde mig slutligen för att börja skriva ut min vikt i bloggen igen. Skälen är många, och jag velade fram och tillbaka ett tag. Men jag har insett att det är motiverande för mig, och jag vet ju att jag själv gillar att se andras siffror. Varför ska jag då fuffla och skämmas för mina egna? Så i framtiden kommer jag att skriva ut min vikt en gång i veckan, så ni får följa den (förhoppningsvis neråt).

En hög startvikt med lite marginal

Startvikten är hög, faktiskt bara 3 kg från min högsta vikt någonsin. Det är dock en inte helt rättvis siffra eftersom jag är mitt inne i den period i menscykeln då jag samlar som mest vätska, och dessutom vägde jag mig inte direkt på morgonen, vilket jag alltid gör annars. Dessutom åt jag väldigt mycket salt mat igår. Men det är inte helt omedvetet jag gjorde så här, för då har jag gett mig själv lite marginal inför nästa veckas vägning. Det känns helt nödvändigt att första veckan ska bli bra för att jag ska orka fortsätta. Sedan kan plaåterna komma och gå, men jag måste få till en bra start.

Enligt alla mått är jag alldeles för fet

Jag har använt mig av den här räknaren för att uppskatta min fettprocent, och det är inga roliga siffror. 43,5% kroppsfett är alldeles för mycket, och även om siffran inte är exakt så går det ändå att jämföra uppskattningar mellan olika mätningar. Så ner i fettprocent, ner i vikt, och upp i styrka och uthållighet är målet. I fortsättningen kommer jag även att skriva hur mycket jag tappat, men här är iallafall startmåtten:

  • Vikt: 92,0 kg
  • BMI: 32, 2 (fetma)
  • Kroppsfett: 43,5% (fetma)
  • Midja: 97,5 cm (bukfetma)

Jag är himla taggad och har redan varit ute och sprungit idag, och ätit en nyttig lunch med tonfisk, avokado och massa gröna grönsaker. Jag hoppas att jag får in lika bra matvanor som jag har träningsvanor inom kort!

The post Invägning och inmätning: 92,0 kg appeared first on FIT by Emma Hå.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.