Born to run, Toughest, EM

Jag har inte skrivit på en vecka nu, inte för att jag haft mer än vanligt att göra egentligen, förmodligen har jag bara inte haft lust. Så kan det vara. Jag har dock tänkt mycket, som om jag hade skrivit ner allt, det funkar också som ett utlopp. Men idag tänkte jag ta mig tiden och skriva några rader, om helgens ”tävling”, kommande Toughest och min kommande resa till Holland.

Born to Run – Skatås, 40 startande.

Jag var inte alls nervös inför detta lopp, jag viste att det var mer en tränings-tävling än något annat. Jag viste också att det skulle vara väldigt nyttigt för mig, jag som aldrig sprungit lopp längre än 8km fick kämpa mig igenom 6 varv à 2km. Arrangemanget var bra och Crew’n hejjade på bra men tyvärr bara de 2-3 första varven. Varv efter varv blev det färre och färre, jag sprang ändå bara 6, de som sprang 10 varv, max antal, undrar om det fanns någon kvar vid mål? Det var en lagom utmanande bana där uppförsbackarna i terrängen var tuffast. 2timmar tog det att göra 12km. Någon typ av rekord tror jag… (i långsamhet) Men tufft var det och jag har aldrig tagit ut mig så mycket i hela mitt liv. Väldigt intressant att se hur kroppen har blivit starkare och mer uthållig. Hade teamet varit med hade jag tagit ett varv till, mina ben var döda, men konditionen var fortfarande okej. När jag kom hem mådde jag illa av utmattning. Gött tänker jag. (fick Gulaschsoppa och tårta på mammas kalas efteråt, så energinivån återhämtade sig trots illamåendet direkt efter)

Toughest Malmö – Qualifier och nervositet…

På fredag tar vi bilen ner till Malmö för årets första Toughest-tävling i Sverige. Jag springer med Qualifier-linne och kommer förmodligen vara så nervös att jag har sprungit banan minst 2 gånger på nätterna innan. Det blir genast mer nervositet när linnet åker på. Hindren i årets upplaga känns ”gör-bara”, jag siktar såklart på att köra alla, ”Dragons back” som skapade hjärnspöken i Göteborg SKALL jag klara. Det är många duktiga på toughest-tour’en och topp 20 är (super)guldmedalj för mig, topp 30 silver och topp 40 brons.
Jag tror på en härlig tävling, vädret ser ut att bli kanon, vad mer kan man önska? Efter 3 kalla, blöta tävlingar kan en solig passa bra!

Holland. European Championships 12juni.

Jag blev godkänd så biljetten till EM bokades igår. Det kommer vara tufft, coolt, nervöst, underbart. En upplevelse för livet. Fattar inte hur det kunde gå så bra, nog för att jag satsat nu off season, men jag känner mig stärkt i allt som hänt, samtidigt är jag livrädd. Jag kommer inte jaga någon topp i EM, att få vara med är min vinst!

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.