Viktor Johansson PT

Hallands Ultra 50 km - En månad kvar

Igår slog det mig och jag ska erkänna att det pirrade till lite i magen. Bara en månad kvar till Hallands Ultra. Alltså 31 dagar kvar, sen ska jag springa 50 km!

image

Läs mer om loppet här

Hur är formen då?
Jo tack, formen är bättre än någonsin, i alla fall löpformen. Sen 1 april har jag sprungit fyra långpass på minst två timmar. Som längst har det blivit två vändor på 25 km. Tempot på dessa långpass brukar landa på 5:30 min/km (förutom i lördags när jag sprang själv, då snuddade jag på 5:10 tempo). Utöver dessa långpass har jag kört flera tröskelintervaller (4x4 min och 8x 2 min). Dessutom har jag kört några max test, varav Laxaloppet 10 km var ett sådant. Totalt sett har jag sprungit 20 timmar sen 1 april. I takt med att löpningen har ökat markant så har jag samtidigt tränat benstyrkan och rörligheten på gymmet samt stretch och rullat med Foam Roller hemma vid TV:n.

Och sen då?
Jo tack, jag vet att det närmar sig och som sagt, det pirrar lite i magen ska jag erkänna. Planen är att springa ett längre pass nu i helgen, gärna upp mot 3 timmar. 25 km är långt, men jag ska liksom springa det dubbla om en månad.. Nästa vecka blir det fokus på Göteborgsvarvet, då är tanken att slå nytt personbästa med råge (jag har tidigare sprungit på 1:41).  Efter Varvet blir det en semestervecka i Småland/Dalarna och då är tanken att få in lite fler löptimmar i träningsdagboken. Jag har som mål att springa ett långpass över 3 timmar den helgen. Sen är det två veckor kvar till Ultran och då får vi se hur kroppen känner sig.

Åker du inga rullskidor nu då?  
Jo då! Jag körde premiärpasset i fredags, 2 timmars stakning med bröderna Rolling. Löpningen har ju tagit sin tid, men från och med nu ska det kombineras med rullskidor. För det är ju nu så här års man ska rulla!!!

Slutligen vill jag också nämna att det är mycket som händer nu. De är många spännande uppdrag på gång, så det är bäst du kikar in här lite varje dag nu.

Häng med på Facebook för att få de senaste uppdateringarna. 

http://vasacoachen.nu/

 

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.