Ambivalent om Vårruset

Nyss hemkommen från Vårruset i Stockholm, som jag sprang med några kollegor som en kul grej. Har inte sprungit några snabbpass på ett tag och haft lite småkänningar i vaden - tanken var att ta det hyfsat lugnt.

Herre min je vad mycket folk! Fullständigt galet! Och jag blir lite lätt arg på upplägget, där man med nån halvglättig, nästan nedvärderande ton, slår an "5 km för att du kan". Varför jag retar mig beror på att loppet riktar in sig på den halva av befolkningen med XX-kromosoner. Hade inte en slogan som "Nu kör vi!" känts mindre som en klapp på huvudet? Särskilt när startgrupperna döpts till "Springa snabbt" (för de som siktar på en tid under 30(!) min), "Springa", "Jogga", "Lunka", och "Strosa". För tusan, sätt ut min-markering som alla andra lopp! Tidtagning gällde för övrigt bara två startgrupper (Tidtagning 1 & Tidtagning 2), vi andra fick hålla koll på tiden bäst vi ville...

I min startgrupp (Springa snabbt) råkade jag hamna nästan längst bak - av sisådär 1000 personer kändes det som. Kände inte någon superpanik eller irritation över det, ville egentligen bara få känna av att springa lite snabbare, men inte sikta på någon särskild tid, och framförallt inte att persa. Tur det. Jag anser nog att mer än 2/3-delar av de i "Spring snabbt"-gruppen borde ha sällat sig till "Lunka". När man börjar gå (!) efter 200 meter, dessutom på vänsterkanten, surnar jag faktiskt till. Kryssade mig fram i 1,5 km, sen lättade det lite, men fortfarande gjorde folk (kvinnor) märkliga saker. T ex tvärstanna utan förvarning, gå 4 pers i bredd på grusvägen och småprata, vingla lite hit och lite dit, etc. Så fint att de har ett lopp att "springa"... Nej jag är inte bitter. (Och borde verkligen inte vara det, jag är helt för att folk ska ut och röra på sig.)

Kom i mål på 23:38, vilket känns helt okej med tanke på förutsättningarna. Blir nog inga fler Vårrus dock. Jippolopp tänker jag hålla mig borta ifrån, även om det var trevligt att picknicka med kollegorna efteråt.

P.S. I goodiebagen efter loppet fanns följande: Fisherman`s Friend (för det är man så sugen på efter ett lopp?), en chokladbit, en sockerfri vassledryck, nån typ av bar, en bodylotion som räcker ungefär till att smörja ena foten, och ett inkontinensskydd. Ja, du läste rätt. D.S.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.