10 otroliga klockor för äventyraren

Idag finns det ett enormt urval av olika modeller när det kommer till klockor. Den som letar efter något specifikt har stor chans att hitta det. När man står inför valet av ett armbandsur som ska passa för en aktiv vardag med krävande miljö är det först och främst viktigt att man analyserar olika möjliga scenarier.

Man kanske kommer hänga mer i vatten än på land? Då är det såklart bäst att fokusera på vattenfasta klockor för en äventyrlig livsstil, medan den som vill hitta en vardaglig klocka för resan kanske ska leta bland mer stilrena digitala klockor. Den som är på jakt efter en ny klocka till resan bör först och främst kolla runt på nätet för ett stort urval av modeller, men även för prisets skull då klockor online oftast kostar lite mindre än i vanlig butik.

I takt med att samhället digitaliserats på många plan och människors vardag blivit mer globaliserad har också märkesklockor anpassat sin teknologi och tillverkning efter dessa trender. Såväl klassiska lyxmärken som sportigare high-tech varumärken erbjuder idag klockor för en äventyrlig livsstil.

Seiko

Seiko är en japansk tillverkare av armbandsur som sedan sent 1800-tal lanserat stilfulla och spännande klockor av högsta kvalitet. Seikos Astron Chronograph är en bekväm och slittålig klocka perfekt för det stora äventyret. Den andas teknik och high-tech, men saknar inte den visuella looken då det med allra högsta grad är en stilfull modell. En av de ögonbrynshöjande funktionerna med Seiko Astron Chronograph är den så kallade världstidsfunktionen, vilken ger tillgång till 39 olika tidszoner med GPS-styrt tidssystem. Världstidsfunktionen uppskattas av resande äventyrare och den aktiveras enkelt med ett litet knapptryck. Seiko Astron Chronograph är dessutom vattentät ner till 100 meter.

En annan variant på Seiko klockor är Scubadiver Kinetiv Gunmetal, en modell utmärkt för all typ av vattenbaserad aktivitet. Den är vattentät på ner till 200 meters djup och klarar alltså av dykning med tuber. Klockans glas är av hardlex och både boett och länk kommer i en snyggt oxiderad gunmetalfärg. När batterireserven sätter igång sägs modellen klara sig i upp emot 5-6 månader.

Seiko Sportura är en modell som är helt anpassad till äventyraren som älskar sport av alla slag. Den har allt en riktig sportdyrkare kan tänkas behöva.

Nautica

Nautica är ett klockmärke som verkligen ger en känsla av både äventyr och spänning med stark förknippning till det öppna havet. Varumärket har tillverkat klockor sedan början av 80-talet och erbjuder kronografklockor med riktigt fulländad design och kvalitetsmässiga funktioner. Nautica BFD Chrono är en rejäl variant med boett i rostfritt stål och armband av praktiskt svart gummi. Även denna klarar av ett vattendjup på upp till 100 meter och har dessutom självlysande markörer och visare.

Casio G shock

Casio G-shock är allmänt kända som de härdigaste klockorna för utomhusäventyr och oavsett vilken modell i serien det handlar om är de att lita på. MT-G 1000V-1A är ett riktigt stiligt armbandsur som ger en känsla av lyx samtidigt som armbandet i rostfritt stål och de tekniska funktionerna avslöjar modellens multianvändning. Den har även så kallad Triple G Resist, vilket innebär att klockan är extra tålig för olika typer av fall eller slag mot hårt material.

En annan modell i Casio G-shock serien är Mudmaster GWG, tillverkad av extra hög kvalitet med ett speciellt framtaget armband i ett slittåligt hartsmaterial. Just den här klockan är dessutom designad i en äventyrsriktig militärgrön färg och har mängder av snitsiga och användbara funktioner som passar sig utmärkt i bland annat naturmiljö.

Casio har även lanserat en smart utomhusklocka, WSD F10, som på ett häftigt sätt blandar friluftsliv och snygg design med modern teknik. Här har användaren tillgång till höjdsensor, magnetkompass och lufttryckssensor för att nämna några av alla funktioner.

Adidas

Mer sportiga varumärken som Adidas har också alternativ för den som lever ett aktivt och framför allt sportigt liv. Sprung Steel Watch är en modell som kan användas i ur och skur och har inbyggd tracker som håller koll på all typ av träning användaren utövar. Armbandet är av praktiskt silikongummi och klockans glas har ett speciellt skydd mot repor.

Tissot

Tissot tillverkar också klockor som passar bra för alla typer av resor och äventyr. Seastar är en analog modell som ser både stilig ut och fungerar praktiskt. Den har hållbart glas i safir och ett bekvämt svart gummiarmband. Bra alternativ för den som vill ha en praktisk klocka, men som även passar fint till finskjorta.

Swatch

Swatch Kaicco är en budgetmodell som passar in i detta sammanhang. Den kostar inte mycket och har basfunktioner som kan vara praktiska under resandet. Armbandet är tillverkat i bekvämt och praktiskt silikongummi och designen är enkel och gör sig bra till alla typer av outfits.

Nu har du förhoppningsvis fått lite inspiration till valet av din nya sportiga klocka!

 

 

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.