Ultravasan 45 - lopprapport

Så kom den till slut. Dagen före ultradebuten.

Gick tidigare från jobbet för att Å och jag skulle hinna upp till Mora och nummerlappsutdelningen. På vägen stannade vi för middag i Hedemora där vi av en slump hittade restaurangen En & en halv kök & bar. Det visade sig vara en riktig lyckträff! Efter pastaladdningen de senaste dagarna var jag var sugen på kött. Och det fanns på menyn. Rikitigt bra kött tom! Jag åt en fantastisk Entrecôte som var det möraste kött jag ätit på länge. Jag kan verkligen rekommendera ett stopp om någon har vägarna förbi Hedemora vid middagstid. Hursomhelst, enligt mina beräkningar skulle vi, även med middagsstoppet, hinna fram till Mora före kl 21 då nummerlappsutdelningen stängde. Trodde jag. Det visade sig nämligen att jag läst fel, utdelningen stängde redan kl 20 så det blev till att ställa om förväntningarna och sikta på att vara i god tid till starten i Oxberg på lördag morgon istället.

Väl framme i stugan i Sälen så gjorde jag de sista förberedelserna inför loppet, valde kläder, packade ryggsäcken etc, innan det var dags att sova. [Jag föredrar att bära med mig egen dricka så att jag kan dricka lite när jag vill, istället för att vara tvingad att dricka vid kontrollerna. Och eftersom ryggan varit med på alla långpass under säsongen har jag vant mig vid den och tänker inte ens på att den är med.]

Klockan ringde strax före sex på morgonen och jag tänkte på alla som skulle springa 90km och redan hade varit ute på banan i snart en timma. Jag var inte avundsjuk kan jag säga :) Det blev gröt o kaffe till frukost och en sista koll att allt var med innan vi satte oss i bilen för att åka till Oxberg. Kom fram strax före 08.00, helt enligt planen! Det var redan en hel del folk på plats men inga problem att hinna hämta ut startkitet, det verkade som om de flesta löparna hade haft bättre koll på öppettiderna än jag... 

Att värma upp genom att springa lite innan man ska springa lugnt i uppåt sex timmar kändes meningslöst så istället promenerade vi runt startområdet för att ändå få röra lite på benen och få tiden att gå innan det var dags att nåla fast lappen och göra sig redo för start. Det var bara 11 grader men skulle bli uppåt 17 längre fram på dagen så jag tvekade lite inför om jag skulle köra kort- eller långärmad tröja. Valde iaf till slut en långärmad.

Taggad och klar för start. Foto: Å Timan
Taggad och klar för start. Foto: Å Timan

Nu är det bara minuter kvar till start och stämningen stiger i startfållan. Alla verkar glada och taggade att ge sig iväg. Nedräkning. Fem, fyra, tre, två, ett, och så går skottet. Folkmassan börjar röra sig framåt och en känsla av glädje och förväntan stiger i kroppen. Lite kosläppsvibbar faktiskt. Jag försöker tänka på att hålla ner farten och inte bli för ivrig. Det är ju rätt långt kvar...

Läs resten av inlägget här

2 kommentarer till inlägget

1971 • Sollentuna
#1
3 september 2016 - 09:03
Kul att hitta detta! Och kul att läsa, Kristian! Riktigt starkt jobbat. Själv laddar jag för Lidingö om tre veckor. /Magnus
1972 • Hägersten
#2
3 september 2016 - 10:08
Tack Magnus, och kul att du hittade hit! Lycka till med Lidingöloppet! Jag hade funderingar på att delta, men jag vilar lite till innan nästa utmaning.
/Kristian
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.