RunTobyRun!

Samarbeta med skojare - nej tack!

Efter två års löpbloggande har jag nu blivit erbjuden mitt första "samarbetsavtal" med ett företag som jag inte känner till och vars produkter jag inte heller känner till. Deras deal går ut på att jag gör reklam och länkar till företaget och sedan får 15 % av den summa mina läsare handlar för av de två produkterna i fråga och det är ju lysande, känner att första miljonen bara mullrar in på banken nästan utan att jag behöver göra ett dugg!

Skämt åsido - för det är just vad jag anser att det här erbjudandet var och därför orkar jag inte bry mig om att svara. Men vem vet, nästa gång kanske det dimper ner något seriösare förslag som gör exempelvis en drömlöp- eller vandringsresa möjlig och då lovar jag att vara snabb upp ur startblocken.

Jag hade möjligen blivit mer intresserad om de hade inlett mejlet med ett personligt tilltal till (typ "hej Toby" eller "hej Thobias") så jag förstått att de verkligen är nyfikna just på mig och inte bara skickar ut något abstrakt skräp som hade kunnat hamna i vilken brevlåda som helst.

Tro nu inte att det här härliga erbjudandet var unikt... Jag har förstått av diskussionsforumet på Better Bloggers att det är många skojare ute och fiskar efter samarbeten och säkert får någon godtrogen bloggare att nappa, annars skulle det väl inte vara lönt att fortsätta försöka. Det är självfallet inget fel med sponsring och samarbeten om villkoren är de rätta men det måste framgå tydligt för läsaren att inläggen är sponsrade och av vem. Därför skrev jag i våras under Better bloggers etiska upprop #jagsmygerinte. Läs mer om detta i mitt inlägg från den 19 april i år!

RunTobyRun!
Välkommen att läsa bloggen i dess helhet med bilder, statistik etc på www.runtobyrun.se.
Du är också välkommen in på www.facebook.com/runtobyrun!

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.