Ekvalls 2:13:16 i Berlin

För lite mindre än en månad sedan sprang Mikael Ekvall Berlin Marathon på tiden 2:13:16 och blev med det bästa europé. En fantastisk prestation, och så här i efterhand vill jag rikta ett stort grattis till honom!!

Med det sagt vill jag nu också passa på att säga att jag hade hoppats på mer. Jag hade hoppats på att han hade upprepat sina 2:12:07 eller därunder från Frankfurt Marathon 2015. Jag är faktiskt inte helt nöjd, och framöver förväntar jag mig ett svenskt rekord.

Förhållandena mellan hans 2:12:07 i Frankfurt, och 2:13:16 nu i Berlin var likvärdiga och det kan vara så att jag också är färgad över hur hela svenska löparetablissemanget snackade upp Mikael Ekvall i samband med OS-debaclet där det på många bloggare och tyckare lät som att han skulle kunna springa 2:10 vilken varm och kvav tisdagmorgon som helst innan frukost. Det är säkert så att jag var påverkad av det när jag förväntade mig en bättre tid, men jag tycker ändå att det är synd att Ekvall inte sprang sitt bästa lopp någonsin och slog svenskt rekord i och med de perfekta förhållandena som rådde.

Nä, nu tycker jag det är dags att sluta snacka. Nu tycker jag det är dags att vi får lite riktig fart på svensk maratonlöpning och nu förväntar jag mig att arrangörerna och sponsorerna för Stockholm Marathon erbjuder 2 000 000 kronor i bonus till den löparen som på Stockholm Marathon slår det svenska rekordet över marathondistansen. Denna prisbonus ska också räknas upp med 100 000 kr per år till det att rekordet är slaget.

Jag tycker inte det är så mycket begärt och den prisbonusen borde inte vara så svår att vaska fram, och visst vore det roligt om vi fick se Mikael Ekvall, Mustafa Muhammed och eventuellt någon till att göra en helhjärtad satsning på ett svenskt rekord. Det är dags för det då det var ca 33 år sedan Kjell-Erik Ståhl sprang på det nuvarande rekordet 2:10:38.

Och ni! Självklart ska tjejerna erbjudas samma prisbonus.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.