Frankfurt marathon

Jag åkte ner till Frankfurt med Hasse, som skulle springa. Själv hade jag bestämt mig sedan långt tillbaka, att jag INTE skulle starta av den enkla anledningen att jag inte var förberedd. Men, när vi väl kom ner frågade Hasse, om jag ändå inte skulle prova när jag ändå var på plats? Jag har varit skadad i tre månader och blev "bra" för en månad sen, och har inte känt av långsamlöpning, men däremot intervaller har inte fungerat så bra.

 

Det blev ingen kolhydratuppladdning inför loppet, jag hade inte ens tagit med mig lämpliga tävlingskläder, bara löparkläder och den långärmade tröjan var redan använd och ovtättad sen dagen före. Skor då? Ja jag brukar använda Asics juniorsko GT 1000 för att den passar min fot bra, dämpningen är lite sämre än vuxenskon GT 2000 men fungerar för mig.

 

Så där stog jag på starlinjen i en otvätta tröja och ett par barnskor och skulle springa 42 km utan att någonsin sprungit längre än 21 km. Jag hade satt målet att ta mig runt på ca 5 tim och 50 minuter, vilket skulle hålla riktigt bra. Vid 5 km blev jag omsprungen av pacern för 4.30 gänget, helt ok eftersom det inte var mitt mål. Vid 15 km kom gänget som skulle in på 5 timmar och jag deppade inte för det heller, helt enligt plan. Jag drack vatten vid de flesta stopp, tog ingen sportdryck då jag var osäker på hur det skulle fungera. I midjebältet hade jag typ 10 st Gott och blandat, så de räckte hela resan. Lite Cola och någon bananbit slank ner också. Vid 35 km stog Hasse, som var i mål på 3 tim och 17 min och var ganska nöjd, han joggad med mig större delen de återstående 6 km.

 

Vid 40 km blev jag omsprungen av pacern för 5 tim och 30 min och då kände jag att det var läge att försöka haka på, joggade med gänget in i mål och mådde bra och hade ork kvar. Upplevelsen var possitiv och jag uppskattade att få springa i min långsama fart utan att det skulle vara "dåligt", för alla som tar sig i mål har trots allt gjort en prestation.

2 kommentarer till inlägget

Karin Bergman
1974 • Gävle
#1
3 november 2016 - 07:37
Kul läsning och modigt att våga ställa sig på startlinjen totalt oförberedd. Bra genomfört!!!
Thobias Ligneman
1967 • Västra Ingelstad
#2
6 november 2016 - 13:55
Wow!
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.