Best of Jogg.se

Det finns en haschtag på twitter som heter #bestofjogg. Avsikten med haschtagen är att uppmärksamma sådant som andra har skrivit på Jogg.se (på forumet och bloggar) och som man tycker är lite dumt och korkat. Jag får uppfattningen att avsikten är att håna, och det känns så klart väldigt trist.

Till saken hör också att jogganvändare vid något tillfälle via skärmdumpar också hängts ut med namn och bild. Om det var ett troll som hängdes ut och som skrev under alias, eller om det var en riktig jogganvändare vet jag inte, men jag tycker fenomenet känns väldigt trist och jag vill faktiskt varna er för detta då det luktar riktigt illa.

 

Exempel på inlägg från haschtagen #Bestofjogg.

Till haschtagen finns också ett relativt nystartat twitterkonto som också heter "Best of Jogg.se" (@bestofjogg) med avsikt att boosta tweets som skrivs med haschtagen #bestofjogg. Som tur är så har detta twitterkonto endast 5 följare så skadan blir begränsad om någon jogganvändare hängs ut med namn och bild, och sedan får en retweet, men ändå. Det är ju inte schyst.

Det här ofoget gör mig bara ledsen, och för er som har ett twitterkonto så är det bara att gå in och titta här: https://twitter.com/bestofjogg

 

 

6 kommentarer till inlägget

1965 • Kungsholmen
#1
15 november 2016 - 20:30
Ja det låter ju verkligen inget vidare, sånt skall man nog hålla innanför fyra väggar eller ännu hellre i sitt huvud, IMHO.
Lennart
1971 • Vallentuna
#2
15 november 2016 - 23:40
Peter - Ja, det är nog bäst.

Jag kan också meddela att sen jag publicerade det här blogginlägget så har flera tweets med hashtagen #bestofjogg raderats på twitter så nu ser det inte ut som för några timmar sen.
Lennart
1971 • Vallentuna
#3
16 november 2016 - 12:49
Jaha, se där! Nu har twitterkontot @bestofjogg stängts ner. Den personen som var mest drivande har också stängt ner sitt twitterkonto. Galet!

Nu kan ni alltså bara följa det som finns kvar av hashtagen genom att klicka på den i början av inlägget.
1962 • Brunflo
#4
17 november 2016 - 07:33
Bra gjort Lennart! Att agera mot medvetna eller omedvetna mobbare är något som behövs på många nätforum.

Tumme upp!
Lennart
1971 • Vallentuna
#5
17 november 2016 - 08:31
Stefan - Tack! Ja, det var lika bra att twitterkontot @bestofjogg stängdes ner. Det finns ingen vettig anledning att det kontot finns.

Dock kan jag tycka att den privatperson som stängt ner sitt privata twitterkonto i samma veva borde öppna det igen.
1965 • Kungsholmen
#6
17 november 2016 - 11:16
Håller verkligen med Stefan. Inte nog med att man riskerar påhopp i trådarna här, man skall dessutom få stå ut med att hängas ut publikt! Vidrigt.
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.