RunTobyRun!

Rekord

Det var grått och blött, lerigt och blåsigt på tvären – desto skönare att komma inomhus igen och ställa sig i en varm dusch. Dessutom med ett nyslaget träningsrekord!

Det är alltid mycket roligare att kolla sin träningsdagbok så här års än i januari, när en fyrsiffrig mängd kilometer plötsligt reducerats till typ 32.8 och det känns som att det är väldigt långt till mål på året.

Men idag blev det faktiskt ett rekord, för trots att det återstår 23 dagar av 2016 har jag redan noterat den mesta träningslängden under ett kalenderår sedan jag återuppstod som löpare 2012:

2012: 552.6 km
2013: 1372.8 km
2014: 1353.2 km
2015: 1064.0 km
2016: 1374.1 km (hittills)

Om jag lyckas fylla på ”banken” med ytterligare 78 kilometer innan nyår så kommer jag dessutom att toppa den nuvarande noteringen över mest träning under ett träningsår (19 juni-18 juni, 1452.2 km) så det finns all anledning att fortsätta springa…

Med den blöta vandringen – gångpass #19 sedan början av augusti – nådde jag också mitt mål om att gå minst 120 km under hösten. Check!

Apropå långa promenader gick jag igår på ett ”inspirationsföredrag” med företaget Swett, som säljer resor till Kilimanjaro och Everest Base Camp. Det skulle verkligen vara ett fantastiskt sätt att fira min 50-årsdag på nästa höst, men det är nog inte helt populärt att smita iväg från familjen i 10 alternativt 20 dagar, så det är stor risk att den drömmen bara blir en dröm och att jag istälet får fortsätta vandra fram och tillbaka på den leriga grusvägen i den regnblöta motvinden som inte är för tunn att andas in… Det är ju annars det stora frågetecknet på den typen av expeditioner, visst kan det vara fysiskt jobbigt oxå men hur man reagerar på tunn luft är omöjligt att säga i förväg.

Nåja, vi får väl se. Finns väl närmare utmaningar att tackla om man bara ser sig omkring ordentligt!

RunTobyRun!
Läs bloggen i sin helhet med bilder, statistik etc på www.runtobyrun.se!

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.