Min väg mot hälsa och må bra

Träningsåret 2017

Hej.

Jag har haft stor nytta av kalendern på Jogg.se för att se hur mycket jag har tränat och när det har passat mig bäst. Att bli sporrad av andra, att fylla i mina träningspass och se hur jag har utvecklats från augusti och framåt är jätteroligt.

2016 - första halvåret var sådär men efter augusti hände det saker. Jag gick med min syrra i ett träningsprogram och ett kostschema som sträckte sig över 90 dagar. Vi körde igång schemat med en oövervinnerlig utmaning som gjorde mig lite arg - det var ett triathlon som skulle utföras samma dag och jag visste att jag inte skulle klara av detta.

När jag stod i simbasängen den söndagen så tog det inte så lång tid att simma klart, så cyklingen tog över och den gick bra. Efter att ha sprungit 5 km så insåg jag att jag var klar. Jag kunde! Det som hade stoppat mig var jag själv och mina tankar - att jag inte skulle orka, att det skulle vara jobbigt osv. 

Min vinst den dagen och som jag numera bär med mig i min träning är : all träning är bra träning, att röra på mig ger mig glädje och jag orkar mycket mer än vad jag tror och därför är utmaningar och utveckling viktigt i min träning.  Jag mår så mycket bättre av att gå ut och promenera så 2017 kommer att bli ett år fyllt med rörelse för mig. Många olika aktiviteter - kunskap om vad maten betyder och vad jag mår bra av att äta - att umgås i aktiviteter, planera min träning för att underlätta min vardag - det är vad jag kommer att göra mer av.

2017 - jag kommer att ta nya tag, träna och röra på mig varje dag - för att jag mår bra av det.  I slutet av februari så väntar en ny triathlonutmaning på mig - för då kör jag en vända igen. 90 nya dagar med träningsschema och nya utmaningar för mig.

Ha det bra 2017.

 

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.