Henrik Berg

Lista! Tio träningsfavoriter

Här har det varit ganska dött ett tag, på bloggen alltså. Inte där jag sitter nu, på kontoret alltså... eller egentligen här också eftersom det har varit jul och jag har varit på andra platser. Borta till exempel. Men jag fick en passning av Hasse att lista mina tio träningsfavoriter och det kändes som en kul grej. Snabbt och lätt, färdigbrett liksom. Så håll till godo.



Favoriten i hörlurarna
Svårt att säga bara en låt, det är lite olika beroende på om jag springer eller styrketränar. Dessutom blir det ju sällan bara en låt utan en spellista som rullar när jag tränar. Men måste jag välja en låt så får det nog bli Walk med Pantera. Den håller för både löpning och styrketräning.

Favoritövning i gymmet
Basövningar generellt, men marklyft är nog favoriten. Det är en skön känsla att kunna dra mycket vikt och bli helt slut i hela kroppen. Dessutom är det en bra övning för löpare. Började ganska sent med marklyft, men nu älskar jag det.

Favoritdryck under träning
Vatten, om jag dricker något. Oftast gör jag inte det. Försöker undvika sportdryck även under långa pass eftersom min mage är lättirriterad. Men de gånger jag kör med sportdryck blir det Tailwind eller möjligtvis Isostar, som båda har snälla ingredienser.

Favoritpass på gymmet
Har troligtvis gått på totalt fem ledarledda pass på gymmet, om det är det som menas med pass. Och inget av dem kvalar in som favoritpass. Föredrar att skrota runt själv bland de fria vikterna och köra det pass jag planerat att genomföra. Ett välplanerat och genomfört pass är favoriten.

Favoritfärg på träningskläderna
Mycket svart, men det beror nog mest på utbudet. Men jag gillar blått och signalgult. Det har blivit en del plagg i dessa färger den senaste tiden. Men egentligen så är det passform, funktion och känsla som är det viktiga och inte färgen.

Favorit pre workout
Mat. Vatten. Kaffe eller te om jag känner mig lite trött. Men jag äter som vanligt och tränar när det passar. Ska jag springa på förmiddagen blir det gröt och en liten kopp kaffe eller te 2-3 timmar innan. Ska jag styrketräna är det inte lika noga, då äter jag som vanligt och tar kanske nåt litet en stund innan för att inte vara hungrig. Jag har under perioder druckit lite BCAA innan och under, men det har nog inte så stor effekt egentligen. Men ritualen kan ju få igång psyket och göra en lite taggad så på så sätt kanske det hjälpte. Sen är det ju trevligt med lite smak ibland. Men som sagt, inget regelbundet.

Favorit post workout
Vad som helst egentligen. Vanligtvis lunch eller middag eftersom jag brukar träna på lunchen och efter jobbet. Jag brukar dock ta mig en proteinshake när jag lunchtränat för att det är smidigt och matlådan är ju inte alltid optimalt sammansatt.

Favorit stretchövning
Det här har jag hört talas om. Jag har varit sjukt dålig på att stretcha, men har blivit bättre. Självklart är det problem som gjort att jag till slut varit tvungen att stretcha. Favoritstretch är just nu den som tar mest på rumpan. Oklart vad den heter. Duvan är en yogaövningar som jag inte är i närheten av, men som förmodligen är dit jag strävar.

Favoritträningsredskap
Kroppen är väl ett sånt där bra svar?! Den har jag med mig överallt och räcker bra. Men om jag ska välja riktiga redskap så blir det nog skivstången alternativt kettlebell eftersom de går att träna hela kroppen med.

Favoritgym
Baserat på var jag tränar mest är det nog gymmet på jobbet. Där finns det mest nödvändiga, så jag klarar mig. Innan dess var det Fristilen i Krokom där jag tränade mycket tidigare.



Det var det hela. Jag passar inte vidare till nån speciell. Om du bloggar och läser detta och känner dig manad tycker jag att du ska gör din egen lista!

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.