Åre – mitt älskade Åre

Okej – vi gör såhär! Jag ska fatta mig kort, annars är jag rädd att alla mina superlativ kommer göra er galna.

JAG ÄLSKAR ÅRE!

Nu är ni med på vad jag menar, va?

A°re2

Torsdag – Söndag i Åre. Vi anlände vid 18-tiden – kunde strax därefter äta en fantastiskt god köttgryta som värdparet lagat ihop i väntan på att vi (resterande personer) skulle komma. En lång torsdag avslutades vid 22-tiden – efter god mat, skratt, spel och några goda glas vin. Nu var längtan efter skidåkning STOR.

Dag 1

Fredagen skulle visa sig vara mulen, mild och lite småregnig. Men ingen av oss klagade för det. Vi gjorde en heldag i backarna – med stopp för grillade hamburgare och benen i vila. Riktigt många bra åk blev det och jag hade väldigt svårt för att avsluta dagen i backarna. Men när klockan närmade sig 16.00 och fem timmar ute hade gjorts så var det dags.

Återigen dukades en gourmetmiddag fram (värdinnan i huset kunde det där med att laga mat och det är lyxigt att sätta sig till dukat bord varje dag ska jag säga er) för att sedan övergå till Lets Dance på tv:n och lite sällskapsspel. Jag somnade som ett barn innan 22.30.

A°re5

Dag 2

Strax efter 08.00 på lördagsmorgonen stod vi alla på skidorna. Åre bjöd på strålande sol och det skulle visa sig bli säsongens bästa dag, enligt många andra och även mig själv – jag kunde inget annat än hålla med! Det är sådana här dagar jag önskar jag kunde stanna tiden, njuta extra mycket av allt – mer än jag någonsin kan och önskar. Jag försökte verkligen ta in ALLT under lördagen. Efter nästan sex timmar utomhus var det dags att åka hemåt. Trött och glad? – På alla möjliga sätt och vis!

A°reA°re1

Sol, grymma backar, glada människor, magiska vyer som är obetalbara, snö, skidor, lunch från grillen – utomhus.

ALLT med Åre är fantastiskt! Speciellt sådana här dagar –  då Åre levererar sitt allra bästa. 

A°re3A°re7

Lördagen avslutades också den med riktigt god mat och härligt umgänge runt middagsbordet. Vi alla var trötta – det tar på krafterna att åka slalom och andas frisk luft. Men tänk så BRA jag mår av det. Melodifestivalen fick hålla oss sällskap i soffan innan vi alla slocknade. TACK!

En helg i Åre med fokus slalom och god mat. Det är grejer det! Livet på en pinne som jag brukar säga.
När blir det nästa gång? – Ja, det får vi se! Men snart hoppas jag.

Inlägget Åre – mitt älskade Åre dök först upp på Isikost.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.