Salming Elements

Jag gick på jobbet och drömde mig bort till måndagslöpningen. Men så hade det ju kommit 10 cm snö! Genom tankarna rullade alla skor jag har. Tanken stannade vid Salming Elements. Den borde ju vara bra på snöiga och isiga trottoarer med sina långa grova dobbar.

Jag tog på mig Salming Thermal running tights, mössa, vantar, Salming ls whool, ls halfzip och så drog jag på mig ultralite jacket. 

Jag ger mig ut på vägarna, det är riktigt bra grepp. I början är vägen platt, underlaget varierar mellan asfalt, knagglig isig och snöig väg. Oavsett underlag greppar Elements. Snart blir vägen mer kuperad. Uppför en backe har solen legat på. Marken är torr och isfri. Inga problem att springa på.

Det vänder neråt. Jag kommer in i ett skuggparti. Här har vägen frusit. Det är blankis, det är helt omöjligt att få grepp, lite snö har blåst ut över isen. Jag får sakta ner, gå försiktigt för att inte halka. Men vilken sko hade klarat detta? Man hade ju varit tvungen att ha spikskor. Omöjligt.


Men det isiga området tar slut, åter igen är det bar asfalt ibland, ojämn is och snöigt ibland. Det knastrar och knakar under fötterna när isen bryts sönder och dobbarna trycks ner i underlaget. Jag känner att jag börjar lita på skorna, jag håller utkik efter isiga fläckar, där biter de ju inte.


Börjar man bara lita på skorna, fötterna, balansen och löpsteget så blir löpningen mer avslappnad och då minskar risken för att halka ännu mer. Jag kortar ner steget något. Det blir ännu mer framfotslöpning. Jag upplever att jag får ännu mer kontroll över underlaget. Jag springer hemåt, ca 10km får jag in på kontot.

 Tidigare i höstas sprang jag en runda med Salming elements. Då på grisiga grusvägar och blöt terränglöpning. Jag plockar fram mitt gamla opublicerade inlägg och klistrar in.

Jag tappar aldrig greppet oavsett om det är grusväg, små stigar eller obanad terräng.  Löpningen börjar med en kort asfaltsväg och fortsätter sedan med tungsprungen grusväg.

Den är geggig och mjuk, man sjunker ner något i varje steg. Men jag får bra grepp med Elements långa dobbar. Jag vet att det är fin löpning en bit in i skogen, jag styr färden ditåt.

Jag springer över mossiga hala stenar det blir lite halkigt men Elements levererar. Jag har bra grepp hela tiden.

Jag tar vägen över mossbeklätt berg, elements river så vitmossan flyger och skon hittar grepp under. Elements verkar trivas i de flesta miljöer.

Jag får springa med höga knän i blåbärsriset, det går upp och ner och hit och dit jag hoppar över stockar och kliver på stubbar, jag springer i en lång halvcirkel och kommer ut på grusvägen igen. Jag vänder hemåt. Det bränner gött i låren, på det där terränglöpningsviset, ni vet.

Åter igen, jag är otroligt nöjd med Salming Elements. De ger mig kontroll när väder och terräng inte vill spela med mig. Salming Elements jämnar ut oddsen, helt klart!

Till nästa gång.
Ut och skita ner er i skogen och ha det bäst….

Besök gärna
Salming Running Academy på Youtube
academy_logo

11219230_757692801018055_3908064956374571966_n
Gå med i USC
USC

salming-runlab-logo

  native fitness

freemax logo


Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.