Stockholm Forever

Hur skriver man om löpning när en terrorattack precis har skakat oss? Plötsligt känns det mesta så trivialt. Men livet är både vackert och brutalt på det sätt att det går vidare oavsett vad som sker.

Fredagen började så bra. Joggade över till Zinkens IP runt 8.30. Det var visserligen rätt kallt ute men solen sken och jag var upprymd över att snö och is äntligen hade avlägsnat sig från banan. Och att Zinkens IP nu började se ut som den ska enligt mig. Intervaller var det inte en tanke på pga rädsla för att riva upp skador. Men jag ville känna fart och i alla fall pressa mig själv en aning. Jag värmde upp med 3 km lugn jogga. Hade med mig ett par extra skor, mina ASICS DS Racer. De stod och väntade på mig med vid ena läktarsidan, med min mobil i högerdojjan. Medan jag värmde upp försökte jag styra tankarna bort från alla de skador som på senare tid förföljt mig. Istället njöt jag av vetskapen att våren verkligen är på väg och drömde mig bort till det ena löparäventyret efter det andra. Mitt i dagrömmandet ser jag plötsligt hur någon tar mina skor och går ut genom ena läktardörren. Uppvärmningen övergår till en all in spurt. Tankarna går i spinn. ”Någon bara plockar mina skor!!”. Rusar fram till dörren och slår upp den. Där går en snubbe i lugnan ro med mina skor i ena handen och en säck tomburkar mm i en den andra. ”Hallå, mina skor!” Han vänder sig om. ”Oh sorry, sorry” säger han och sträcker fram skorna åt mig. Jag blir lite förbryllade över hans mjuka ton och uppsyn. ”Du kan ju inte bara ta ett par skor och gå. Du får väl se dig omkring först och kolla dom kan vara någons.” fick jag ur mig. ”Sorry, sorry”. Jag tog mina skor, glad att få tillbaka dom. ”Ok thank you.” sa jag och nickade till mannen som vände sig om knatade vidare. Huruvida hans uppsåt var att stjäla skorna eller inte brydde jag mig inte om att fundera på. Allt gick ju bra. Mötet med mannen kändes trots allt vänskapligt.

Nu såg jag fram emot att springa, snabbt. Bestämde mig för 10 km. Det blir ju ett gäng varv, och en längre sträcka en så kändes segt att avverka på bana runt runt runt. För övrigt är tanken nu att byta intervaller mot tempopass runt marafart i varierande längder. Det var en otroligt skön känsla att lätta iväg. Tempot låg runt 3.55-4:00. Det kändes bra i kroppen. Älskar verkligen mina DS Racers. Lätta, sköna och snabba. Mentalt var det inte så jobbigt som jag hade väntat mig att springa varv efter varv. Efter ett tag låg tempot på 3:45 och där låg det tills jag var klar. 38:29 blev tiden. Helt ok för ett träningspass. Jag var i alla fall nöjd. Benhinnorna gav inga direkta känningar, baksida lår kändes inte alls, vänster knä (som gjort ont de senaste två veckorna) höll passet igenom. Det såg positivt ut.

12.40 Satt jag på tåget från Stockholm till Skövde. Turnépremiär. Två timmar senare skakades Stockholm och hela Sverige av terrordådet.
Jag hörde av mig till Anna som berättade att hon och Vera Lo var på Åhléns 14:40 och att de innan hade köpt korv i korvkiosken utanför, men att de hade gått ner och tagit tunnelbanan hem minuterna innan lastbilen kom körandes.

Overkligt. Jag kunde knappt ta in den turen.

Jag var så oerhört glad att de var ok. Många känslor kom över mig. Jag ville glömma allt. Bara tillhöra. Bara hålla om. Bara vara. Bara leva. Bara springa.

När jag i söndags kom tillbaka till Stockholm så var det med ett värkande hjärta (och ett värkande knä) som jag gav mig ut och sprang. Medan mina tankar var med offren och deras anhöriga.

Stockholm för alltid!

Träningen den senaste tiden:

Mån 20/3 Trainer. 4×4 min 300 watt + 30 min upp & nervärm.

Tis 21/3 Morgon: Trainer 1.5 timme

Kväll: bålövningar + chins

Ons 22/3 Trainer. Intervaller 2×15 min. 220-250 watt (totalt 60 min)

Tors 23/3 Trainer 70 min (40 min klättring)

Fre 24/3 Trainer 60 min

Lör 25/3 Flyger till Washington

Sön 27/3  Morgonjogg. 8 km. Washington


Mån 28/3  Morgonjogg. 12 km Washington. Flyger hem.

Tis Landar. Ingen träning

Ons 29/3 Cykel 1.5 timme tempo

Tors 30/3 Löpning 11 km

Fre 31/3 Löpning 14 km

Lör 1/4 Ingen träning

Sön 2/4  Bål och chins


Mån 3/4 Löpning 14 km. (13km 55min)

Tis 4/4 Bål och chins

Ons 5/4 Löpning 17 km

Tors 6/4 Styrka, gym. Ben och bål.

Fre 7/4 Löpning. 3km uppv. 10km 38:29. Snitt 3:51min/km

Lör 8/4 Löpning. Långpass 30 km.

Sön 9/4 Löpning. Återhämtningspass 9 km + chins, sit ups & push ups


Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.