Tankar inför mitt första lopp

Tankar inför mitt första lopp

 

Idag ska jag springa Vårruset. Kanske inte så superimponerande men det är mitt första lopp som löpare. Eller nja… Jag var faktiskt med på 1 km på KM när jag gick i 5an eller nått. Gick inget vidare. Fick gå mesta delen av loppet. Känner inte riktigt att det gills. Men men…

 

Nu är jag ju löpare (typ) och ska springa. Har gått Vårruset runt tidigare så jag har inget att jämföra med. Mitt mål är under 30 min. Helst vill jag under 29 min men vädret ska bli kallt och jag har varit rätt tung i benen det senaste. Jag skulle ha sprungit 11 km i lördags men fick bryta efter ca 5 km för att benen var blytunga. Sprang ett backintervallpass kvällen innan så jag får skylla mig själv. Blev jätterädd, arg och ledsen. Nervös för att jag inte ska klara Varvet men tror nog att det kommer gå bra ändå. Alla negativa känslor försvann efter ett tag och jag insåg att allt faller inte med ett misslyckat pass. Nu ska jag vila mig i form. Efter Vårruset ska jag springa ett intervallpass och ett ”långpass” på 10 km och gymma lite. Annars är det vila som gäller.

Det ska bli kul att springa lopp idag. Tänker att det kan vara nyttigt för mig att känna på att springa bland andra löpare. Kan ju bli trångt på Varvet och eftersom jag är jag så vill jag undersöka det mesta inför Varvet. Ska också testköra min outfit. Vill helst springa i kortärmat så jag hoppas att vädret håller i sig någorlunda så att det inte blir för kallt.

Det har inte varit någon specifik uppladdning inför Vårruset för min del. Det är mest en del i min uppladdning inför det stora loppet den 20e maj. Men jag har sovit ganska ok (även om jag vaknade av att K snarkade…) Frukost som vanligt och sen hoppas jag på att det blir sushi till lunch. Var på gymmet igår men känner inget varken i benen eller i bålen. Detta ska nog gå finfint, det är ju bara 5 km trots allt. :-)

 

PS. Vikten står mer eller mindre still vilket är bra, speciellt med tanke på att jag fuskat massor det senaste....DS

 

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.