Pain är bara ett franskt ord för bröd


Jag älskar löpning. Je t’aime it damn it!
Att utmana sig själv, se hur långt man kan pusha sig både fysiskt och mentalt, det är något speciellt med det. Även att bara sticka ut och springa helt kravfritt – långt, kort, snabbt, runt runt, upp ner, i sol eller regn – det är ren och skär lycka. Så vad gör man när skador håller en borta från det man älskar – att springa?Den senaste tiden har den ena skadan avlöst den andra. Det är nästan komiskt. Nästan! Just nu dras jag med höger vad som strejkat i ca 4 veckor och vänster knä som har en upprörd ledkapsel, en skitsur minisk och ett irriterat ledband. Innan dess har jag roat mig med en muskelbristning, överansträngda benhinnor, ömmande hälsenor osv. Jag har så många olika rehab-övningar att göra just nu att jag egentligen borde ta tjänstledigt från jobbet för att hinna med.

Men ja’ ä inte bitter. Visst, ibland kan jag känna why me?! Året började ju så bra. Efter att äntligen kommit tillbaka från flera månaders löp uppehåll  pga problem med hälsena så gick intervallerna snabbt, långpassen flöt på fint och jag var verkligen uppfylld av den där löparkänslan när allt sitter. Men icke. Pang så började skadorna komma. Men att ge upp och lägga skorna på hylla det alternativet finns inte. Aldrig. No way. Non monsieur.Så jag maler på med mina rehab-övningar, cyklar timmar i sträck och kämpar återigen för att komma tillbaka. Kom precis hem efter ett rafflande pass på 1 min jogg – 1 min gång x 5. Känn på den! You feel the burn? Det passet ska nu upprepas varannan dag i en vecka innan det läggs på 1 minut till. Det är vad jag kallar marathonträning det…Av någon underlig anledning så känns det ändå inte så fruktansvärt att vara i den här situationen, igen. För älskar man något så är det värt att kämpa för. Dessutom jag har hopp! Alltid. Det kan ta veckor, kanske månader, men jag kommer tillbaka. Så passa på och träna hårt nu, för när jag väl är på banan igen så kommer det gå undan!

Önskar er all lycka till med träningen och hoppas att ni slipper skador! (men skulle de dyka upp, bit ihop, rehabba och kom tillbaka.)

PS. Nu kan ni även hitta mig och blogginlägg på ASICS FrontRunners-sajten. Där hittar ni också resten av gänget i ASICS Frontrunner Sweden!


Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.