Nytt mål avklarat och polleten trillade ner?

Jag vet, jag vet jag borde verkligen inte ha resultatsmål men processmål är så oerhört svårt när man egentligen inte känner till processen. Jag försöker ju bara ta mig ut och få fart på benen i en något snabbare fart än att gå. 

Hursomhelst har jag lyckats med ännu ett av mina små personliga mål. Det som tidigare för ungefär ett år sedan var en lång och jobbig promenad på nästan två timmar lyckades jag idag långsamt men ändå ständig jogg klara av. Två av sjöarna i Växjö ligger nära varandra och har en fin liten cykelväg/löparbana runt sig som man kan använda sig av och i morse testade jag på att klara av den. Enligt träningsschemat skulle jag göra minst 8km och då banan är närmare 9.5km lyckades jag med målet gott och väl. 

Under tiden jag sprang kändes det som om polletten trillade ner. Jag kom in i ett naturligt tempo. Jag vill inte påstå att tempot var högt det var det inte. Det var snarare extremt långsamt jämfört med de flesta som skriver här men det var ett tempo som jag kunde fortsatt i under ett längre tag. Joggningen kändes inte jobbig utan stegen och metrarna bara matades av. 

Även om kroppen just nu känns som en man som är närmare 90 år gammal efter löpningen i morse, lite fys och sedan golf längtar jag till nästa löpning. Tanken är dock att jag ska följa programmet, jag ska inte överila mig eller kroppen. Åh vad jag längtar till tisdag.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.