RunTobyRun!

Avslutar träningsåret i Småland - igen

På måndag är det fem år sedan jag återuppstod som löpare efter 16 år av dåliga ursäkter. Avslutar detta femte träningsår precis som i fjol och i förrfjol, i terrängen utanför Jönköping.

Varför åka till Småland för att lufsa i skogen, tänker kanske någon, ja den främsta anledningen är förstås att jag för tredje året i rad agerar taxi för att köra sonen till Dreamhack. Och vad kan vara bättre sätt att slå ihjäl tiden på än att ge sig ut i skogen?

Det blev en halvmara i skogen vid Hallbystugan fast i raskt gångtempo eftersom jag varit öm i knäet även denna vecka (efter Malmöloppet) och ville känna efter hur det skulle reagera av lite lindrigare belastning än att springa. Funkar planen, ja då kan jag förhoppningsvis springa klart tredje etappen av Sydkusten Marathon på tisdag innan jag tar ett par veckors vila från löpningen. Ska sedan testa att springa lite lätt, men får jag ont igen efteråt får jag nog gå och kolla vad det är som spökar.

Dags alltså att summera träningsår fem, ett märkligt sådant. Hösten var härlig och problemfri, träningsdosen på 15-17 mil i månaden och jag hade ork att ta mig till mållinjen både i Helsingborg Marathon och Athens Authentic Marathon.

Sen bröt ryggontet ut på självaste julafton. Och sen förkylningarna och jaja, vi ska inte tugga det där en gång till, men alla hostor och skavanker gick förstås ut över träningen och hade jag inte varit envis och kämpat mig ut på alla substitut-gångpass så hade den totala träningsdosen knappt letat sig upp över 100-milastrecket.

Nu blev det till slut 143 mil, klart bättre än mitt förstahandsmål på 120 mil, men inte i närheten av att nå Sveriges längd (157 mil) som var mitt andrahandsmål och som jag hade inom räckhåll, åtminstone till mitten av februari.

RunTobyRun!

HALLBY – avslutade träningsåret här även i fjol men kände inte riktigt igen mig i början. Kan vara så att de dragit om slingan något eftersom det var nya banmarkeringar. Milrundan är skönt kuperad och  bjuder in till ett skönt flow och bjuder dessutom på olika typer av underlag. Riktigt fint blir det efter 4 km när man kommer in i granskogen även om det var lite klafsigt på några ställen. Och rätt vad det var, på andra varvet, stod det ett brudpar i vägen för att bli fotograferade. Trevligt!

Du hittar fler bilder från Hallby på www.runtobyrun.se !

 

 

 

 

7 kommentarer till inlägget

Ewa Folkesson LKK
1964 • Bjärred
#1
18 juni 2017 - 20:13
nice!
Thobias Ligneman
1967 • Västra Ingelstad
#2
18 juni 2017 - 22:06
Hej Ewa, ha en skön sommar så ses vi på jobb så småningom!
1968 • Eskilstuna
#3
19 juni 2017 - 04:40
Tack för tipset om 157mil!!! Det ska jag använda som årsmål också!!!
Thobias Ligneman
1967 • Västra Ingelstad
#4
19 juni 2017 - 09:07
1572 km tror jag det är fågelvägen (enligt någon här på Jogg) eller 131 km/månad. Problemet är ju att vi inte är fåglar så vill man springa till Treriksröset blir det längre. Men det kan ju bli nästa mål :-)
1968 • Eskilstuna
#5
20 juni 2017 - 03:04
131km/månad är ju görbart så länge man är frisk och hel i kroppen!
Att skaffa sig målbilden "fri som en fågel" och flyga fram i spåret får jag nog däremot jobba lite med! :-)
Walker67
1947 • Växjö
#6
22 juni 2017 - 16:45
Då firar Du 50 år i år och jag firar 50 år som gångare och 70 år som människa - tänk vad tiden går fort !
I Hallbyterrängen har jag tävlat på skidor många gånger, så jag är lite bekant med omgivningarna där, ganska tuffa backar där !
Du har några år till som du kan flyga fram i spåret, men tids nog landar du och njut så länge det varar och träna klokt, så kanske du är igång fortfarande om 20 år.:)
Thobias Ligneman
1967 • Västra Ingelstad
#7
22 juni 2017 - 18:34
Tack för råden, Walker. Senaste halvåret har jag känt mig betydligt äldre i kroppen :-(
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.