The feeling of spikskor

Spikskor

Inom cyklingen pratar man om cykelporr, vilket inte är så snuskigt som oinvigda kan få för sig, utan det handlar kort och gott tjusiga bilder på snygga cyklar och tillbehör. Inom löpningen är det begreppet inte lika utbrett, löparporr skulle också kunna missuppfattas rätt rejält. För mig är nog spikskor så nära jag kommer en motsvarighet inom löpningen. Spikskor och solglasögon, som jag också har en svag punkt för, dock brukar de ju gå att använda till fler sporter än löpning. Hur som helst, spikskor tycker jag är coola och något som känns väldigt mycket som löpning; en löparbana och ”optimala” förutsättningar för att springa på sin maxkapacitet. Fram till nu har jag aldrig ens testat spikskor, men tack vare att löpardemonen @peiza hade ett par att låna ut, är jag nu för tiden en spikskolöpare.

 

Ett varningens ord

För den som inte sprungit på bana tidigare, är det bra att känna till att det tenderar att ge träningsvärk rent generellt. I vaderna i synnerhet. Spikskor förstärker detta, främst för vaderna. Jag körde först ett pass på bana i mina vanliga skor, fick brutal träningsvärk. Körde nästa pass på bana till 90% i vanliga skor, men avslutade med några varv på slutet i spikskor, fick igen brutal träningsvärk. Blev less och körde kommande pass helt i spikskor, förutom uppvärmningen. Brutal räcker inte längre för att beskriva känslan, kändes som om vaderna blivit utsatt för en misshandel i runt en veckas tid. Men jag tänkte att det fick vara värt det, för att få det gjort en gång för alla. Poängen är, ta det lugnt om du är ovan.

 

spikskor new balanbce ld 5000

En sko som ser riktigt fin ut, är förtjust i New Balance sedan tidigare

 

The feeling då

Ja, the feeling of spikskor är sannerligen rätt häftig tycker jag. Det tvingar fram ett annorlunda steg, utan tvekan. Behöver absolut tränas på för att få ut det mesta av det, skulle jag tro. Min första tanke var ”wow”! Och då tänker jag inte på förkortningen av World of Warcraft, utan kort och gott wow vad häftigt. Det känns som om man får en liten extra studs i varje steg, kontakten med ytan blir närmare, mer direkt. Det driver absolut på mer effektivt, men inget kommer gratis då vaderna som sagt måste göra jobbet. Men redan efter första lilla testomgången kände jag direkt att jag längtade till nästa banpass.

 

spikskor saucony endorphin

De här skulle vara coola att få testa, 79 gram!

 

Olika stora fötter…

En av många lustiga attribut som jag begåvats med, är två väldigt olika storlekar på mina fötter. Vänster drar en hel storlek större än höger, mer eller mindre. Det märktes dessvärre i spikskorna, som sitter rätt tight. Höger hade en fin färd, medan vänster till sist utvecklade skavsår på vänster stortå. Så motvilligt har jag fått inse att jag behöver en annan storlek, en storlek större helt enkelt. Är roligt då jag nu fått en anledning att Googla spikskor, segt då det är en utgift som inte är direkt motiverad nu då sommarlovet närmar sig. Men förr eller senare så ska de glänsa i skohyllan här hemma, tills dess får jag klara mig som jag gjort tidigare, men mina vanliga löparskor dvs.

 

The post The feeling of spikskor appeared first on johnnysellven.com.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.