Etapp 3, två veckor till GAX

Nyss hemkommen från en morgonrunda och nu har det klarnat upp ordentlig. Solen skiner från en i stort sett molnfri himmel. Vill en slippa gnälla på midsommarvädret bör en komma hit. Södra Öland är bra.
Morgonrundan gick fint. Kändes bra. Bra tankar på GAX som ligger två veckor bort. Etapp 3 på årets stora löparprojekt. Känner mig stark i huvudet, har bra mentala bilder och känner mig beredd på att hantera de svåra frågorna. Jag kan vila i att ha två målbilder, ta mig i mål respektive göra ett bra lopp. Nästan all träning i år har gått i tävlingsfart, 6.00-6.15. Idag rullade det lite snabbare än så.
Några pass de senaste veckorna, har gått i 5.00-5.30-fart. När Patrik och Andreas släpper loss går det lätt lite snabbare. Vi kan bestämma att 2t30m är lagom och komma hem efter 1.50 och känna oss lite besvikna.
En tanke som tog lite konkretare form idag var vad jag skulle betrakta som ett bra lopp. Under 18 är bra, är det varmt så är under 20 bra. Men idag kändes det rimligt att sikta på banrekordet. Om jag inte tänker om så kommer jag sikta på att vara i Haväng (80 km) på 8.00. Sträckan därefter är seg och det är främst här som jag ska jobba hårt. 51 km ner till Sandhammaren på 6 timmar, det kan gå. Sedan är det bara 30 kvar till Ystad och det kan jag ju göra på 3.20. Idag känns detta helt rimligt och inte alls stressande. Men visst, 25 grader och solsken, så är GAX en stenhård utmaning, oberoende av om man ska klara maxtiden eller sätta banrekord.
Hälsenorna har varit lite hesa sedan ett par veckor efter TEC så jag har inte tränat så mycket som jag velat under maj och juni. Kanske är jag naiv som tror att jag är redo för löpfart på 6.00 i 17 timmar. Men varför inte. Puls och andning är under kontroll, hälsenorna blir inte sämre efter 3 timmar än de är efter 15 min och har jag rätt skor så ömmar de inte alls förrän jag klämmer på dem.
Nästa vecka blir det Åre. Det blir skönt, måste balansera löpningen runt hälsenorna men siktar på 1 timme varannan dag och 2-3 timmar varannan dag. På torsdagen ska jag rycka in som reserv i ett lag som springer St Olav-stafetten. Det ska bli spännande. Det är ett lopp som tittat nyfiket på sedan 2010. 

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.