Inbillningssjuk

Tror bestämt att jag varit lite inbillningssjuk. Inbillat eller inte har jag haft rejält ont i halsen i en vecka. Feber initialt. Som senare blev mindre feber och mindre ont i halsen och mer i…gommen. Typ. Det i sin tur blev sedan värre så det var jobbigt att äta och dricka. Ett snabbt beslut togs och efter kontakt med vårdcentral, satt jag en stund senare i väntrummet på en drop-in tid. Hann knappt landa innan jag blev uppropad och allt drog igång. Äntligen skulle jag få hjälp.  

 

inbillningssjuk läkare doktor

 

Undersökning

En väldigt trevlig men något förbryllad läkare kunde inte se något vid en inspektion, vilket jag var förvånad över då det kändes som ett getingbo hade byggts upp i gommen. Men alla svar skulle förmodligen finnas hos labbet där allt kan testat. Hann landa lite mer bekvämt i väntrummet innan det ropades igen och in för lite blodprov och whatnot.

 

inbillningssjuk labb

 

Diagnos

Efter att ha funderat på om det var värt att chansa om parkeringstiden skulle räcka eller inte (jag tog det säkra före det osäkra, helt i onödan då jag betalade för en timme av vilket jag utnyttjade två minuter), var jag tillbaka hos läkaren. Som nu hade en läkarkompis som också fick kika i munnen på mig. Ett nytt ”aaaah” avslöjade inget den här gången heller. Vilket inte heller testerna gjorde, det var inget fel på mig.

 

Inbillningssjuk -> inbillningsfrisk

Rådet blev att ta det lugnt, värktabletter vid behov (jag körde redan maxdos/dygn) och återkomma om det inte blev bättre. Och redan samma kväll, när värktabletten gått ur kroppen, tyckte jag mig uppleva lite mindre smärta. Inbillningsfrisk? Sedan har det sakta men säkert blivit bättre igen och nu är det knappt märkbart och träningen är igång igen, efter en seg veckas uppehåll. Vet inte vad jag ska dra för lädrom från detta. Men hellre det säkra före det osäkra, så besöket på vårdcentralen kändes trots allt bra i slutändan. Intressant bara att min kropp bestämde sig för att bli frisk omgående, först efter att en läkare berättat att det inte var något fel?

 

The post Inbillningssjuk appeared first on johnnysellven.com.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.