Grövelsjön - I backspegeln

Jaha, då har vi varit hemma någon dag, hunnit tvätta, fixa lite i trädgården och hunnit smälta upplevelsen lite från årets sommarfjällresa. Såhär med någon dags perspektiv känns det rätt ok även om veckan faktiskt inte var speciellt lyckad. Att det inte var så lyckat beror inte på något sätt på resmålet, Grövelsjön var lika härligt som alltid, vi har varit där många gånger nu. Men, som jag skrev i mitt förra inlägg så var stora dottern sjuk typ hela veckan. Det blev alltså ganska långt från hur vi hade tänkt oss det hela... Men men, nu ska jag inta fastna i sjukdomsträsket, har varit tillräckligt ledsen för det redan, utan nu väljer jag att skriva om det som var bra under veckan. Och det var faktiskt väldigt mycket!!

Veckans längsta vandring gjorde jag ihop med unga dottern. Vi tog bilen till Storsätern och gick därifrån först genom skogen innan vi kom upp på kalfjället för att till sist komma till Silverfallet som var målet för dagen. Väl där missade vi nästan själva vattenfallet. Vattennivån var så låg, så det som brukar vara ett ordentligt fall var mer som en liten stråle. Ja, jag överdriver en aning men inte mycket... Ganska komiskt i alla fall att man nästan kan missa ett helt vattenfall. Därifrån var det sedan inte långt fram till renstängslet i gränsen mot Norge. Naturligtvis ville dottern ta en sväng över i grannlandet, när vi ändå var så nära. Hon kröp därför helt resolut under stängslet och så var vi i olika länder! 
Dagens vandring blev strax över 11 km och det var en rejält trött men mycket nöjd 9-åring jag hade med mig hem.
En av målen med resan var också att springa en del i fjällen, något som de senaste åren nästan har blivit ett måste på sommaren. Finns liksom inget som slår fjällöpning. Det är nåt speciellt, med vidderna, nåt speciellt med den orörda naturen och den stora ödsligheten. Kanske för att det är så annorlunda mot den natur jag är van vid hemifrån? I Småland finns inga fjäll, där är också fint, underbara skogar, bäckar, gärdsgårdar och stenmurar. Men absolut inga fjäll. 
Tre ordentliga löppass blev det under veckan och många höjdmeter in på kontot. Löpningen blev helt klart något av veckans höjdpunkt!


Mot slutet av veckan var stora dottern så pass pigg så hon orkade sig ut lite. Inga långvandringar, långt därifrån. Men ändå ut i luften, få insupa lite av miljön, fjällen och naturen. Vi tog ett par kortare turer och passade även på att fiska lite. Fångsten blev dessvärre tämligen obefintlig, så istället för nyfångad fisk fick det bli pannkakor till lunch. Inte så illa det heller, allt smakar underbart när det tillagas ute.


Ska jag summera veckan var det ändå en bra upplevelse, vi fick mycket tid tillsammans, vi spelade mycket spel, vi pratade och jag stickade. Jag fick även träffa min kusin som också befann sig i krokarna just då. Jag fick mycket tid med barnen, var för sig, och jag fick springa i fjällen med mannen. Nu har vi två semesterveckor till, alla är friska, och vi har flera roliga utflykter som väntar. Det blir aldrig som man tänkt sig, men det kan bli ganska bra ändå. 

Hoppas ni har en skön sommar!Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.