Semesterlöpning

Med en vecka kvar av årets sommarsemester kan jag redan nu konstatera att det blir min träningsmässigt bästa hittills. Måhända att det inte har varit någon bra sommar för bad men i och med att det inte har regnat särskilt mycket och inte heller varit direkt varmt har det varit perfekta förhållanden för löpning. Även om motivationen har varit låg efter maran har jag krigat på och tränat på så gott jag har kunnat. Det har även varit ovanligt bra kvalitet på passen och det känns bra inför Lidingöloppet i slutet av september.

Lidingöloppet, 30 km, har jag sprungit över en handfull gånger. Jag har inte varit direkt nöjd med något av mina lopp och jag har alltid haft det jobbigt. Varför vet jag och jag har bara mig själv att skylla på att jag inte har förberett mig tillräckligt bra. Under sommaren och den tidiga hösten har jag aldrig kommit upp i tillräckligt många bra pass för att komma väl förberedd till loppet. Jag har kört min långpass under våren före maran och sedan inte tagit mig tid att upprepa detta inför Lidingöloppet. I år hoppas jag på bättring och redan nu har jag gjort många bra pass. I dag sprang jag 16 km terräng i Polishögskolans tuffa spår och jar har även nosat på pass närmare två mil samt jobbat med tempo på löpband. Träningen har varit varierad och jag hoppas att det ger resultat.

Förra året blev det inget Lidingöloppet på grund av en meniskoperation. Hade jag varit skadefri då hade jag troligtvis slagit mitt personliga rekord från året innan. 2015 krigade jag mig runt på 2.36.45 och det är en tid jag borde slå utan problem den här gången. Målsättningen är att gå i mål på en tid tre fyra minuter bättre än den men då måste jag fortsätta att träna bra och varierat samt få in ett par långpass före loppet.

Dagens (dubbla) låttips:
Ian Brown - On track
Stone Roses sångare Ian Brown blandar frisk som soloartist. När han prickar rätt är det riktigt bra. Svängigt, elektroniskt och lite lagom monotont.

Ian Brown - Marathon man
Låtlistor med springvänliga låttitlar är jag smått allergisk emot men om Ian Brown gör en låt som heter Marathon man är den ändå given på min låtlista för löpning. 

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.