Midnattsloppet 2017

I onsdags tackade jag ja till att springa Midnattsloppet. En kollega på jobbet kunde på grund av hälsporre inte komma till start och han erbjöd mig sin startplats. Kul med tävling tänkte jag och drömde mig ned mot en tid runt 43 minuter. När jag såg vilken startgrupp jag skulle starta i insåg jag att det skulle bli svårt. 4D var den fjärde startgruppen med löpare som skulle ta sig i mål på 55 minuter eller mer. Med andra ord var det väldigt många som skulle passeras.

När startskottet för min grupp avfyrades 22.25 var jag längst framme vid snöret. Hela Ringvägen låg således helt öppen och framkomlig. Jag drog iväg och noterade till min förvåning att det bara var jag och en handfull personer till som öppnade relativt snabbt. Det kändes till en början som att Ringvägen var avspärrad bara för mig. Men om nästan alla i min startgrupp tog det lugnt och långsamt insåg jag direkt att de i startgrupperna framför mig garanterat hade gjort likadant. Första kilometern avklarades på 4.05 och det rullade på fint men efter det var det stopp. Nere vid Skanstull väntade en mur av orangea tröjor. 

Den andra kilometern gick ganska bra men för varje kilometer som avverkades blev det trängre och trängre. Kroppen kändes bra men i och med att det blev väldigt mycket slalom och många inbromsningar fick jag aldrig det riktiga flytet och hastigheten i löpningen. Uppförsbackarna var värst. Folk i bredd som gick uppför gjorde det väldigt långsamt och svårframkomligt.

Efter en pliktskyldig spurt på Hornsgatan stannade klockan på 44.42. Inte alls den tid jag hade hoppats på när jag tackade ja till att springa men sett till förutsättningarna är det inte mycket att göra åt det.  Ioch med att det gick ganska långsamt brände jag inte ut mig och för att se det positivt innebär det att jag kan fortsätta med kvalitetsträning inför Lidingöloppet redan i början av kommande vecka.

Dagens låttips:
Alfahanne - Stigmata
Trallvänlig black metal på svenska. Alfahanne blir i längden lite enformiga att lyssna på men ett par låtar i taget friskar upp. Eskilstunbandets "Stigmata" är en härligt energikick i öronen vid löpning.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.