RunTobyRun!

Hästhagen: årsbästa och öm häl

 

Ãntligen lite fart under fötterna - men också en ömmande häl så det är möjjligt att jag får softa järnet och vila mig i form till Midnattsloppet nästa lördag.

Dagens träningspass i Malmö inleddes med 5 km på bana, vilket resulterade i ett nytt årsbästa på sträckan (24:19 = 30 sekunder snabbare än jag gjorde i fjol) och fem jämna kilometerpasseringar på 4:50-4:55.

Närmast på tävlingsmenyn står milen nästa lördag och sedan en halvmara om ytterligare tre veckor så nu kommer träningen inte gå ut på att springa så mycket snabbare utan om att försöka hålla en hyfsad fart över tid.

Efter tempopasset på löparbanorna gav jag mig ut på en trevlig runda i lugnt tempo i och runt Pildammsparken. Hade hoppats komma upp i 10 kilometer, men efter åtta tyckte jag att det började ömma i ena hälen och bestämde mig för att det räckte för idag och att ta det säkra före det osäkra. Hoppas det går över snabbt.

Har nu bättrat på trningsdosen med en massa gräsklippning, så lita på att kroppen kommer att värka i morgon bitti¦

RunTobyRun!
(www.runtobyrun.se

 

PS. Hästhagens IP (på bilden) heter just så därför att där, vid Västra Rörsjön, gick kronans/arméns hästar och tog igen sig mellan slagen med danskarna. Så det är fullt logiskt. Har länge undrat om det finns någon lika logisk förklaring över ortsnamn som Pinan, Njutånger och Porrarp. DS.

 

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.