För bra för att vara sant

Ett kortfattat och lite besviket inlägg. Jag har ju varit hoppfull om att mitt skobyte till skor med lägre (läs: inget) drop skulle ta bort min smärta i benhinnorna, men tyvärr verkar det ha varit för bra för att vara sant. Det har dock inte varit helt förgäves att byta skor och jag tycker trots allt att benhinnorna faktiskt känns bättre än tidigare, men det går inte att förneka att de ändå fortfarande gör ont.

Mitt träningsupplägg har inneburit 2-3 pass per vecka under cirka 3 månader. Har genomfört alla med mina skor med 0 drop, har undvikit asfalt i så hög grad som möjligt och haft 2-3 dagars vila mellan passen. Har försökt stegra träningen varsamt för att undvika överbelastning och minska risken för benhinnesmärta.

I början när jag först testade ett par skrutt-skor (ej löparskor) utan drop märkte jag att smärtan i benhinnorna avtog trots att jag fortsatte springa. Med andra ord var det inte bara så att skorna inte orsakade smärta, utan verkade dessutom till och med kunna lindra redan uppkommen benhinnesmärta. Jag antog att det inte var skornas förtjänst utan snarare den nya löparstilen, att jag började landa på framfötterna snarare än på hälarna i stegen.

Nu efter cirka tre månaders löpning är dock smärtan tillbaka. På samma ställe som vanligt, och ibland med samma intensitet. Det gör ibland så ont att det kittlar i benen, men inte på ett skönt sätt. En svårbeskriven känsla, gör att jag inte vet om jag ska skratta eller gråta.

Så nu är jag nedtagen på jorden igen. Hoppet om att även jag kan bli en löpare har dämpats. Kommer fortsätta springa, men troligtvis bara ett pass per vecka vilket brukar kännas relativt ok i benhinnorna. Antagligen kombinerar jag det med andra träningsformer som cykling och/eller styrketräning.

Visst ska bli kul att planera ett sånt upplägg också, men just nu känns det rätt bittert. Att min egen kropp sätter (vad jag upplever som) orimliga begränsningar mot vad jag egentligen är motiverad till.

För egentligen vill jag bara springa.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.