RunTobyRun!

Dagen efter-debriefing i Montreal

Gårdagens halvmara här i Montreal gör sig fortfarande påmind, inte minst vänster knä som protesterar så fort det fått stelna till och när jag sedan reser mig upp igen

OM LOPPET: se föregående inlägg (http://jogg.se/Bloggar/BloggInlagg.aspx?id=62456
FÖR BILDER: se http://runtobyrun.se/2017/09/26/montreal-bilderna/ 

Jag hade höga förväntningar men Montreal var kanske inte den roligaste bana jag sprungit, speciellt inte mellan 10 och 15 km där banan går över en lång, lång bro och sedan in genom ett industriområde. Men slutet var fint och det var mycket folk ute och hejade, kul!

Taktiken sprack ju efter 14 km och kanske gick jag ut för snabbt (5 km på 26:29, 10 km på 53:41) men jag ville ju utnyttja den lättlöpta första halvan och sänka tempot när det blev varmare.

Med facit i hand skulle jag kanske tagit sikte på de två 2-timmarshararna istället (med kaninöron) som jag till min förvåning hittade i startfållan för jag trodde inte det skulle vara några farthållare. Men 1:59 eller 2:01 kan kvitta – det var ändå en av mina sämsta halvmaror sett till tid och ork. Men det var kul ändå – och jag hade ändå 2/3 av fältet bakom mig.

Läser idag i kanadensisk media att närmare 900 löpare sökte medicinsk hjälp under eller efter loppet - det är ungefär 50 procent fler än normalt under ett maraton i Montreal. Så med tanke på det tänker jag inte gnälla mer över min tid.

Run Toby Run!

Läs bloggen i sin helhet på www.runtobyrun.se! 

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.