Ont i utsidan av knät

Hej, jag heter Svante och är 15 år. Jag har haft problem med mitt knä dem här senaste veckorna. Det började under en vandring då man bara gick och klättra lite. Det började kännas lite grann under början av vandringen och sen när vi kom hem på kvällen så gjorde det väldigt on och det va svårt att gå. Jag vet inte vad jag gjorde att knät tog skada utan de börja bara under tiden när jag gick. Just du tänkte jag inte på det för jag brukar ibland få liknande känningar men jag brydde mig inte för att det går alltid över. Nästa dag kände. Jag fortfarande i knät men inte lika mycket. Sen blev det bättre efter några dagar. Men det kommer och går. På morgonen känns det bättre men när jag har gått några 100 meter så får jag lite ont och sen mer och mer ont. Sen minskar smärtan om jag vilar nån timme och kommer tillbaks om jag går. Sen under natten så läker det och känns oftast ingenting på morgonen och smärtan kommer tillbaks efter jag går.

Jag spelar fotboll och efter det gått två veckor så kände jag fortfarande inget på morgonen men sen blev det värre. Jag kände lite innan matchen under uppvärmningen. Men när jag var på plan så kändes det ingenting och på slutet av matchen så blev det värre en någonsin.

Efter det så har jag vilat och sen gått tillbaka till att det inte känts på morgonen och blir värre efter några steg.

Smärtan kommer när jag böjer knät. Smärtan känns som att den är högt upp på knät precis under och övre delen av knäskålen. Om jag trycker på övre delen av knäskålen så känns det som att trycka på övre delen av knäskålen bara inte understa delen. Jag antar att det kan vara pfss. Uppvärmningen när man sparkar i rumpan gör ont.

Jag har tagit voltaren antiinflammatoriskatabbleter under fem dagar. (75) milligram om dan. Sen har jag provat att kyla knät. Det har hjälpt ett tag. 

Jag skulle gärna vilja veta vad jag har för sorts knäskada och vad jag kan göra åt det för att få det bra så fort som möjligt.

1 kommentarer till inlägget

Monica Carlsson
1971 • Partille
#1
30 september 2017 - 21:32
Hej, kolla upp det via skolsköterska eller vårdcentral, till att börja med. Om du inte redan gjort det. Onödigt att ha ont länge, och inte riktigt läka ut problemet.
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.