RunTobyRun!

Up and running

Man ska aldrig ropa hej förrän man kommit över bäcken, men idag lyckades jag springa mina första 3 kilometer sedan halvmaran i Montreal den 24 september. Och än så länge känns det bra i mitt vänstra knä. Ja, mitt högra också för den delen om det är någon som undrar.

Behandlingen hos Medicinmannen och fyra massagepass skulle göra susen, sade han och konstaterade hoppfullt att jag i dag borde kunna springa 4-5 kilometer utan att få ont i knäet.  Det blev 3 prick, ville inte ta risken att överanstränga mig, speciellt som det halvvägs började kännas lite konstigt i knäet och då blir det ju som det blir, att man lätt springer och spänner sig för att det kan komma smärta. Men det gjorde det alltså inte och nu, fem timmar senare, känns det fortfarande bra i ledbandet.

Tänker tillbaka på sommaren 2012, när jag tog upp löpningen igen efter 16 år och bestämde mig för att inte gå i fällan och springa för långt, springa för snabbt, utan börja måttligt med 3,0 km och sedan 3.4, 3.7, 7.5, 3.0, 3.0, 7.0, 5.0, 4.0… Det hade aldrig mitt gamla jag klarat av utan hade garanterat stuckit ut direkt på en milrunda i alldeles för högt tempo.

Nu är jag där igen – behöver börja om, ta det lugnt och sakta men säkert öka tempo och distans och går det som jag vill så gör jag min första riktiga avstämning på nyårsafton.

Re:boot:2018 – RunTobyRun!

PS. Under min ofrivilliga vila har Trafikverket varit bussiga och satt upp de röda pinnarna längs vägarna. Och på söndag går vi över till vintertid. Tycker egentligen inte om det; hade hellre bosatt mig i något varmt land fyra månader framöver men nu är det som det är. Och trots allt brukar december vara min bästa träningsmånad… DS.

Läs bloggen i sin helhet på www.runtobyrun.se !

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.