Tjukke svensken ett minne blott..?

Så länge jag kan minnas så har jag i vuxen ålder varit överviktig, i alla fall sedan 1995 då jag både rodde och paddlade min sista tävling. Det är så jäkla lätt att säga att "det är bara" att stå över kakor, bullar, godis och träna lite mer men det är inte så jäkla lätt när det skall genomföras. Jag har precis som så många andra testat alla möjliga varianter och visst, jag har gått ned i vikt men oftast gått upp dem lika fort igen.

När jag var i Oslo så föddes den Tjukke Svensken ihop med Kondis. Under Runars hjälp och penna så skulle den tjukke komma i form. Det var starten på en resa som inte riktigt är i mål men på väldigt god väg. Som värst var vågen på dryga 120 kg, inget jag är stolt över. Ett under att man orkade bära med sig kroppen överhuvudtaget.

Under 2014, 15 och 16 så gick jag ned så att det för första gången på länge var under hundra, klarade att springa Oslo Maraton i september -16 vilket var en emotionell tävling där jag dels hälsade på alla mina gamla funktionärer samtidigt som jag guidade mina vänner genom Oslo. Det var jobbigt och det kom tårar när jag mot slutet reflekterade över hur det startade 2014.

Tyvärr blev jag lite nöjd, slarvade lite med maten, det hände saker inom familjen med sjukdomar, dödsfall och sådant som lätt får en ur balans. Naturligtvis gick jag upp i vikt så maraton i Stockholm blev tungt och jobbigt.

I somras så läste jag om en träningsgrupp som skulle startas på gymmet så jag anmäld mig och frugan, vi gick på det första inledande samtalet och sedan var lampan tänd igen. Nu kör vi tillsammans med grymmaste gruppen och peppar verkligen varandra och det känns bra. Vår coach Magnus håller rätt nivå för respektive individ, grymt stöd och bra jobb Magnus.

Nu tror jag banne mig att den tjukke svensken är begravd en gång för alla. Viktmässigt så har jag tappat mer än 25% sedan starten med Runar Gilberg. Nu finns det inga ursäkter längre utan nu skall jag fortsätta och med balanserad kost minska ytterligare några kilon.

När jag springer Stockholms nya bana i juni så kommer det vara i en betydligt smäckrare kostym än den jag släpade runt i somras.

Kämpa på alla glada vänner - det går att krympa berget :) <3

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.