Börja om från början lite

Nu har jag börjat om från början lite. Det är inte så drastiskt att jag har brutit båda benen eller drabbats av någon allvarlig sjukdom, jag har bara sprungit åt fel håll för länge nu.

Jag har alltid identifierat mig som friidrottare. Jag höll nämligen på med friidrott när jag var 14-18 år. Det är ett halvt liv sedan, men som för säkert många andra trettioplussare (och uppåt) så finns det ett maskhål till den identiteten.

“Det där var nyss och det är fortfarande jag.”

Start (Pixabay)

Foto: Pixabay

Jag sprang inte alls långdistans som aktiv friidrottare, men under alla år efter det har jag joggat mer eller mindre regelbundet, dock aldrig särskilt mycket.

Mitt första millopp sprang jag på 49.55 och det andra på 45.30. Även om det var lång tid mellan fick jag känslan av att det är lätt att kapa minuter. Men inga minuter har kapats. Inte på fem år. Det enda jag har åstadkommit - förutom en massa löparglädje - är löparknä och ständigt återkommande förkylningar.

Det jag sysslar med, skulle jag tippa, är ganska klassiskt bland oss glädjemotionärer. Man tycker att det är kul att springa och ger sig ut utan plan, och köttar. Jag skulle säga att typ 80 procent av mina pass har blivit tröskelpass, oavsett distans och utan att vara planerat.

Det är kul. Men hållbart?

Nu efter andra vändan hos naprapaten p.g.a. löparknä har jag bestämt mig för att göra något hyfsat drastiskt. Sluta mellanmjölka och börja om från början. Sedan augusti har jag i princip bara fokuserat på att få ner steglängden och öka stegfrekvensen. För att göra något kul också har jag börjat hobby-orientera genom Naturpasset. Jag kanske skriver lite mer om det här framöver, för båda sakerna har varit väldigt givande för min löpning.

Som nästa steg i omstarten kommer jag att testa en run-streak under november. Det låter kanske som ett återfall till toklöpning, men jag har en tanke. Jag skriver mer om det snart.

Dela gärna med er av tips och erfarenheter.Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.