De 7 bästa fitnessapparna för Android som du bör satsa på 2018

Hälsa och att hålla sig i form är idag viktigt för många och de flesta människor tar idag väldigt seriöst på sin träning. De flesta vill därför också ha ett enkelt sätt att hålla koll på sin träning och kunna följa sina resultat. Oavsett om du gillar löpning, cykling, lyfta vikter eller yoga så finns det ett flertal appar som kan hjälpa dig att följa och nå dina mål. Många av dem är också kostnadsfria och allt som krävs för att man ska kunna använda dem är att man skapar ett konto. Du kan sedan anpassa dem för att se precis det som är viktigt för dig och din träning. Här tipsar vi om de 7 bästa som hjälper dig komma i form inför det nya året.

En smartphone är en av de viktigaste prylarna och idag en naturlig del av vår vardag. Därför kan du också utnyttja möjligheten att ha koll på din träning via din mobil. Du behöver inte ha den bästa mobilen på marknaden för att kunna göra detta utan det går lika bra med en billig telefon. Går du in i en elektronikbutik så hittar du en uppsjö av billiga mobiltelefoner så som en ZTE smartphone. Fördelen med att äga en smartphone är framförallt valmöjligheterna med alla appar som det tillför. Det enda du behöver göra är att skapa ett konto sedan har du tillgång till en uppsjö av olika appar. Idag fungerar en mobil lika bra som en dator och du behöver endast en enhet där du kan samla allt ditt jobb och information inklusive dina träningsresultat.

1. Google Fit

Detta är Googles egna fitnessapp och det som är bra med denna är att du kan sammanlänka med andra hälsoappar så som Myfitnesspal, Runkeeper och Strava. Med hjälp av denna app kan du hålla koll på hur många steg du tar, hur långt, samt hur många kalorier som du förbränner. Med appen kan du också välja på över 120 aktiviteter så som löpning, cykling och yoga.

2. Runkeeper

Med Runkeeper så använder du din telefons GPS för att följa din gång eller löpning och få dagliga uppdateringar. Du kan bland annat sätta ett önskat tempo och få regelbundna notifikationer som påminner dig under dagen. Den har också en väldigt bra funktion som gör att du samtidigt kan spela musik och skifta mellan låtar utan att behöva stänga ner appen. Här blir du också erbjuden möjligheten att byta mellan olika sporter.

3. Myfitnesspal

Denna app sticker framförallt ut på det sättet att du kan räkna dina kalorier genom att söka i en databas med fler än en miljon olika livsmedel. Du kan också lägga in din målvikt och se hur många kalorier du bör få i dig dagligen för att uppnå detta. Detta räknas sedan ut tillsammans med hur mycket du motionerat på en dag.

4. Runtastic

Detta är förmodligen en av de kändaste apparna inom löpning och fitness. Här kopplar du också upp din gps och följer din gång, löpning eller cykling. Här har du också stora valmöjligheter i vilka av dina värden du vill hålla koll på och kan även sammankoppla den med flera musikappar så du kan lyssna på dina favoritlåtar samtidigt som du tränar.

5. Yoga Studio

Det finns ett flertal yoga-appar till android men detta är en av de bättre. Här har du tillgång till flera klasser med tillhörande videos som visar hur du ska göra. Du behöver inte bli medlem utan kan börja använda appen på en gång. Ett måste för alla yoga-fans.

6. Sworkit

Denna app har som mål att vara din egna personliga tränare direkt i mobilen. Den innehåller en rad olika övningar och vill att du ska kunna träna hemma utan att behöva gå till gymmet. Appen innehåller mer än 160 övningar som du kan justera för att passa just dig.

7. Jefit

Denna app är framförallt riktad till dig som gillar att träna med vikter. Du kan lägga in antalet repetitioner, set och hur mycket vikt du kör med. Du får också skapa träningsscheman anpassat efter olika muskelgrupper som gör att du kan skräddarsy din träning.

Många brukar ha som nyårslöfte att börja träna och komma i form och det behöver inte vara dyrt och kräva en massa utrustning. Det räcker som sagt med att du bara använder din mobil och laddar ner en app som hjälper till och guidar dig i rätt riktning. Man kan alltid ladda ner flera av apparna och prova sig fram tills man hittar det som man tycker passar en bäst.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.