RunTobyRun!

New York, New York...

Fick just besked om att jag inte behöver boka någon flygbiljett till USA i november och det är väl kanske lika bra för egentligen har jag ju inte tänkt springa fler maror. Eller hur det nu var jag sa…

För när startplatslotteriet* öppnade till New York City Marathon kunde jag förstås inte stå mot frestelsen för det hade ju varit häftigt. Å andra sidan finns det ju gott om häftiga löpupplevelser på närmare håll. Som midnatts-sol-trailen på Island eller varför inte ännu ett mysigt lopp på Österlen.

Fast det är klart.. New York är världens största mara och det är en cool stad. Har varit där 1988, 1995 och 2000 (då vi gifte oss i Svenska kyrkan på Manhattan) så det hade varit kul att återse staden ihop med barnen. Den äldste blev förmodligen till där, bara en sån sak.

Samtidigt är 42 km väldigt långt. I går kom jag upp i längsta passet hittills efter skadan: 15 km. Det är typ 36 procent av en maraton så det är ju en bra bit kvar... Å andra sidan är det lättare att springa långt om det inte är på löpband..

RunTobyRun!

(* förra gången var oddsen som svensk ungefät 1 på 6 att få en startplats via lotteriet)

Ljuset i mörkret. Långpass! Och sista timmen fick jag ha gymmet för mig själv, bara en sån sak!

3 kommentarer till inlägget

1980 • Vik
#1
2 mars 2018 - 17:21
Synd att det inte blev någon startplats, men 1 på 6 var ändå bättre odds än jag trodde det skulle vara. Jag trodde att man hade ungefär 0 procent chans, men då är det kanske värt att drömma om ändå?
Thobias Ligneman
1967 • Västra Ingelstad
#2
2 mars 2018 - 18:52
Har inte kollat om de lagt ut någon statistik för årets lotteri men de senaste två åren har 23% respektive 17% av svenskarna fått plats genom lotteriet (plus ytterligare några genom tidskvalificering). Runt 670 svenskar gick i mål i fjol.
Thobias Ligneman
1967 • Västra Ingelstad
#3
2 mars 2018 - 18:54
Det går ju att komma runt lotteriet genom att köpa resa genom exempelvis Springtime men det är ju rätt myckey dyrare än att resa själv
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.